Pápanyalóka

Pápababa, alváshoz [+]

2011. május 29. 10:02 / nikola

Ismét magas minőségű giccshez jutottunk, köszönjük a gyűjtést.

Kedves Nikola!

A neten böngészve találtam rá erre a pápa-babára, ami a felirat tanúsága szerint II. János Pálról készült - természetesen, hiszen most ki másról készítenénk babát?!
De igen ajánlom böngészésre ezt a testvér-szakblogot, ahol különösen megfogtak az ABC-tanító szentecske-figurák. Felismerhetőbbek, mint szegény János Pál....

Íme a Shower of Roses blog szent-ABC-jének kivonata. Belegondolni is szép, micsoda szakrális ki nevet a végén-t lehetne játszani az alábbi figurákkal. Amúgy a szakblog számos keresztény módon tálalt ételkülönlegességgel is hivalkodik, érdemes a giccskedvelők figyelmére.

Szent Domonkos

Szent Ferenc

Sárkányölő Szent György

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,07/5

Csavarj szentet! [+]

2010. október 7. 23:22 / nikola

Újabb jelentős piaci részt sikerült betömni: szerkesztőségünk egyik része alig várja, hogy Magyarországra is telepítsenek párat a képen látható "Tekerj szentet!-automatából", másik része viszont inkább aggódik, mi lesz, ha idővel minden vagyona az üzemeltetők zsebében köt ki?

Rövidebb szemlélődés után egyértelmű, hogy a gép a jövőből került vissza közénk, hiszen II. János Pál pápát is szentként pörgethetjük ki belőle. Amúgy a szent-választék sokszínű; a Guadalupei Szűzanyától Szent Ferencig terjed. Egyedül Pió atyát hiányoltuk. A kapszulákban található figurák remélhetőleg akciófigurák. Ez az, amiben tényleg nagyon bízunk. A Szent Jakab alakú rágóra és a Szent Ágoston alakú takonylabdára még nem vagyunk felkészülve.

Köszönet Zsuzsinak a zseniális képért.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 5/5

Kortyolj Szent Ferencből! [+]

2010. szeptember 8. 12:02 / nikola

Assisi Szent Ferencet láttuk már tollon, Csőrikének öltözve, szenteltvíztartóban állva; ma egy új oldalával ismerkedhetünnk meg. A gyermekded tekintetű, megskalpolt Ferenc kiválóan alkalmas bárminemű nedű tárolására.  Köszönet Tímeának a giccsvadászatért.

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,76/5

Lábmosó Szent Ferenc [+]

2009. szeptember 24. 16:37 / nikola

Zsuzsitól kaptuk Assisiből az alábbi különlegességet: az ég madaraival barátkozó Ferenc vélhetően az út porát mossa épp lábáról, térdig elmerülve egy kacskaringósan aranyozott szélű szenteltvíztartóban.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,7/5

Csőrike a csuhéban [+]

2009. augusztus 29. 12:45 / nikola

Egyik leglelkesebb olvasónk, Zsuzsi küldte számunkra az alábbi gyöngyszemet. Így jár az, aki Rómából hazafelé megáll Assisi városában... Stábunk a kép megpillantása óta nem tudta eldönteni, hogy Szent Ferenc változott-e át Csőrikévé, vagy csak a rajzfilmfigurán lett úrrá a farsangi hangulat.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,5/5

Szentferences tollakkal ékeskedő [+]

2009. április 19. 20:27 / nikola

Szeráf kollégánk mindig szívesen vásárolt giccseket kegyhelyeket. Assisiből egész tollgyűjeménnyel tért haza, melyet lelkesen bocsátunk közszemlére.

Szent Ferenc szobor-tolla

Kicsiny, kék színű, műanyag toll. A betét hamar kifogy, de nem is ezért vásároljuk meg. Sokkal inkább a toll tetejét díszítő apró Szent Ferenc szoborért. A piciny alkotás a híres történetet dolgozza fel, amikor is Szent Ferenc megszelídít egy farkast, aki rettegésben tartja Gubbio városát. A szent hozzá méltó nyugalommal áll, mellette a farkas két hátsó lábára ülve néz fel a Ferencre, látszik; ő is szeretne olyan lenni, mint a Szent.

 

Ferenc a mandorlában

Hagyományos méretű toll, aminek csiptetőjén apró mandorlában Assisi Szent Ferenc prédikál a madaraknak. Öléből három fehér galamb csipegeti az Ige magjait (logoi spermatikoi), mögötte pedig egy vidám kék madár repdes fel és alá. A kompozíciót kedves növények foglalják keretbe, zöldbe borítva a sziklás domboldalt.

 

Vitrinben úszkáló csoda

Szeráf kollégánk gyűjteményének legszebb és leginteraktívabb darabját hamarabb elajándékozta, mintsem hogy fotót készítettünk volna róla, ezért az alábbiakban csak leírást közlünk a remekműről.  Ha valakinek megvan, küldje be szerkesztőségünknek!

A két részből álló hagyományos toll felső szára, mint kis vitrin: ebben közlekedik légbuborékként a Vad Farkas. A háttér alapján erdőben vagyunk, melynek szélén maga Ferenc áll, kezét előrenyújtván. A tollat finoman megdöntve a farkas elkezd közeledni a Szenthez, aki végül megszelídíti a vadállatot, úgy, ahogyan a legenda is megírta.

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 2,79/5

Cimkék: szent ferenc, toll, csoda

Leírás

Fröccsöntött szenteltvíztartók, naplementében kongó harangok, foszforeszkáló kisdedek.

Dobj giccset!

Válogatott lényeg

Névadónk, az eredeti pápanyalóka Megmondjuk, mi a giccs.

Keresés

Keres

Cimkék

óra (10), angyal (10), assisi (3), üveg (4), benedek (3), betlehem (6), buddha (3), csillám (3), elemér (5), ferenc (6), Ferenc (3), feszület (8), foszforeszkáló (5), gif (6), gyertya (10), húsvét (4), hologram (3), jézus (67), könyv (5), kép (6), képeslap (3), különkiadás (3), kereszt (30), kisded (5), kulcstartó (3), lámpa (3), lengyelország (3), őrangyal (3), lufi (4), mária (8), miseruha (4), műanyag (3), műköröm (3), nyaklánc (3), nyalóka (9), pápa (48), póló (4), pap (3), pió atya (6), plakát (4), plüss (3), róma (3), rózsafüzér (4), rózsafűzér (3), retro (3), szenteltvíz (4), szenteltvíztartó (6), szentföld (3), szent ferenc (6), szent györgy (3), szentkép (17), szent kristóf (4), szentlélek (3), szűz mária (32), szobor (13), tükör (4), teréz anya (3), tetoválás (5), tojás (4), utolsó vacsora (6), videó (3), világító (4)

Cimkefelhő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Archívum

© 2008-2024, IGEN