Pápanyalóka

Glória csillámporral [+]

2009. március 30. 15:57 / nikola

Bár továbbra is fenntartjuk, hogy giccses szentképet lőni nem kihívás, mégis büszkék vagyunk az alábbi, finom vonalakkal lekerekített sarkú, mintegy három és fél centi magas igazgyöngyre.

A szentföld azon zöldellve burjánzó ligetében vagyunk, ahol méteres magasságban is mezei virágok nőnek (csoda1). A kép központi helyén két szent asszony (tippünk szerint Szent Anna és az ifjú - ekkor még piros korszakát élő - Szűz Mária), akiknek bár a háta mögött nyugszik le a nap, sugarai mégis oldalról sütik őket, hogy tudjanak olvasni (csoda2). A képet mégsem ezek, hanem az aranyszínű csillámporral kiemelt ruharedők, valamint a fényesnek látszó, ám fényt nem adó glóriák teszik igazi kuriózummá.

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 3,75/5

A mi őrangyalkánk [+]

2009. március 23. 11:56 / nikola

Bár giccses szentképet találni nem kihívás (eleve, milyen műfaj már az, hogy szentkép??? - de erről majd máskor), viszont a mellékelt példány megér egy misét.

Erdőben vagyunk, ahol nincsen aljnövényzet, csak egy patak, egy híd, meg két ártatlan-tiszta gyermek (fiú és lány, alighanem testvérek), akik a környezettudatosságnak ellentmondva papírhajókat bocsátanak a csermelybe. Felettük egy felülről lefelé elhalványuló hermafrodita (őr)angyal lebeg lábak nélkül, aki vigyáz, bele ne essenek a gyerekek a hideg vízbe, vagy nehogy megkísértse őket a gondolat, hogy valami még szennyezőbbet dobjanak bele a folyócskába.

 

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 3,51/5

Cimkék: őrangyal, szentkép

Apró kis figura, furcsa testtartással: a jászolban fekvő kisded lábait összkulcsolja; ágyékkötője aranyosan csillog, miközben jobb kezét felemelve a tanítás jelét fedezhetjük fel műanyag ujjain; akárcsak egy középkori ikonon. A hajkoronája hosszabb tincsekben omlik le, két oldalra fésülve, ami elég furcsa egy újszülöttnél. Tarkójából kis csap áll ki: erre van felszerkesztve műanyag, de aranyozott glóriája. A foszforeszkáló test jászol nélkül instabil, hiába van apró, lapított rész a gyermek hátán.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 3,84/5

Integető Pió atya [+]

2009. március 11. 12:49 / nikola

Pió atya minden kétséget kizárólag tiszteletreméltó Szent, de csak azért nem forog a sírjában ennek a szentkép-félének az elkészítése után, mert nemrégiben exhumálták. A szentképek új generációjának e tagja azzal hívja föl magára a figyelmet, hogy „többdimenziós”, vagyis az egyet fizet, kettőt vihet elvet követve egy kép vásárlásával két Pió atya képet kapunk. Ha ügyesen-gyorsan forgatjuk, akkor vagy mosolyog ránk, vagy áldást osztó kesztyűs kezével vidáman integet.

 

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,08/5

Cimkék: pió atya, hologram

Leírás

Fröccsöntött szenteltvíztartók, naplementében kongó harangok, foszforeszkáló kisdedek.

Dobj giccset!

Válogatott lényeg

Névadónk, az eredeti pápanyalóka Megmondjuk, mi a giccs.

Keresés

Keres

Cimkék

óra (10), angyal (10), assisi (3), üveg (4), benedek (3), betlehem (6), buddha (3), csillám (3), elemér (5), ferenc (6), Ferenc (3), feszület (8), foszforeszkáló (5), gif (6), gyertya (10), húsvét (4), hologram (3), jézus (67), könyv (5), kép (6), képeslap (3), különkiadás (3), kereszt (30), kisded (5), kulcstartó (3), lámpa (3), lengyelország (3), őrangyal (3), lufi (4), mária (8), miseruha (4), műanyag (3), műköröm (3), nyaklánc (3), nyalóka (9), pápa (48), póló (4), pap (3), pió atya (6), plakát (4), plüss (3), róma (3), rózsafüzér (4), rózsafűzér (3), retro (3), szenteltvíz (4), szenteltvíztartó (6), szentföld (3), szent ferenc (6), szent györgy (3), szentkép (17), szent kristóf (4), szentlélek (3), szűz mária (32), szobor (13), tükör (4), teréz anya (3), tetoválás (5), tojás (4), utolsó vacsora (6), videó (3), világító (4)

Cimkefelhő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Archívum

© 2008-2024, IGEN