Pápanyalóka

Szexi papos naptár [+]

2012. április 26. 18:04 / nikola

Mindig is éreztük, hogy nem teljes az oldalunk által felvonultatott giccs-repertoár:

Sziasztok,

ezt még 2-3 éve Rómában lőttem, remélem kivehető a kép témája, amolyan Kiszel Tündés naptár, csak helyes fiatal papokkal. Külön felhívnám a figyelmet Mr. áprilisra és Mr. júniusra.

Dóri

Apácás változatot is megnéznénk.

6 Euroért a hülyének is megéri.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,66/5

Cimkék: pap, naptár

Breaking news: a papok is izzadnak! [+]

2009. június 4. 12:45 / nikola

"Vajon izzadnak-e a papok, amikor túráznak?" - nyitómondattal támad soron következő plakát-különlegességünk. A lap bal oldalán kedves-kerekfejű gyermek lépdel a feltámadás barkaágán az Örök Világosság felé, vélhetően hátán cipelve a bűnök hátizsákját. E központi gondolat vörös fonálként lelhető fel a felhívás szövegében: "Lehet-e beszélgetni egy pappal hegynek felfelé?" - "Királyrétről gyalog át a Börzsönyön egész Márianosztráig, itt gyónási lehetőség.".

Köszönet Tamos kollégának a gyűjtésért.

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 2,66/5

Cimkék: pap, plakát,

Még Nagy János mondta nekünk egy interjúban, hogy "az egyház ne kommunikálja magát". Ez lesz a mai mottónk. Köszönet Tamos kollégának az önzetlen giccsvadászatért.

 

Monstranciáért rajongó

Csápoló, pixeles kezek emelkednek a levegőbe, nyújtóznak előre. A karszalag megcsillan a fényben, vélhetően tombol a résztvevőkben a Lélek. Kicsit Woodstock, a rajongás tárgya viszont egy kirakatvilágítással rendelkező, fénylő monstrancia. Egy kevés dícséretet megérdemel képzőművészünk is: nem azt a képet szúrta be háttérnek, amire elsőként asszociálna bárki. Más kérdés, hogy ez a párosítás nekünk soha nem jutott volna eszünkbe.

Klikk a képre a nagy felbontású változatért!

 

Senki sem születik papnak

Második versenyzőnk kicsit elborultabb; hogy Tamos kollégát idézzem: "hamarabb jut a plakátról eszembe az egyházi pedofília, mint bármi más". Van benne valami. Amúgy sem vagyunk oda a kisgyerekek reklámokban való szerepeltetéséért; a papruhába öltöztetett páréves kissrác és a "senki sem születik papnak"-szlogen együttes hatása leírhatatlan. A hidegfutkosás és gyomor-összeszűkülés után egy dolog nyugtat csak: tényleg senki nem születik papnak... (Amúgy a plakát a szeminárium nyílt napját hirdeti.)

Az ördög a részletekben van - tudjuk jól. Felülemelkedve azon, hogy teljesen fölöslegesen négy különböző betűtípust használ a plakát, túllépve azon is, hogy ezek közül az egyik nem tudja az Ü-betűt; szemethunyva afölött, hogy nem sikerült a cím elejére és végére ugyanolyan idézőjelet tenni (ráadásul minek oda idézőjel???), nem törődve azzal a fajta ízlételenséggel, melyet a képre közvetlenül rányomott szöveg okoz, felmerül bennünk egy kérdés: milyen már az, hogy egy konkrét rendezvényt népszerűsítő plakát percre lebontva közli a szeánsz programját, de arra nem ad választ, hogy mikor és hol lesz a rendezvény? (Esetleg hol kaphatunk bővebb felvilágosítást.)

A plakát szövegei is megérnének egy misét, de olyan méretű ez a kincsesbánya, hogy nem állunk neki a részletes elemzésnek; ezt mindenki megteheti maga. Felhívjuk viszont a figyelmet az idézőjel- és a hárompont-használatra, illetve a csodás ellentétekre: szájunkba rágják, hogy záró, ún. napközi imaóra, az viszont teljesen evidens, hogy ha a játék a quadrumban lesz, akkor tudjuk, hova menjünk. (Amúgy quadrum = kerengő. Nálunk ez alap.)

Klikk a képre a nagy felbontású változatért!

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 3,1/5

Leírás

Fröccsöntött szenteltvíztartók, naplementében kongó harangok, foszforeszkáló kisdedek.

Dobj giccset!

Válogatott lényeg

Névadónk, az eredeti pápanyalóka Megmondjuk, mi a giccs.

Keresés

Keres

Cimkék

óra (10), angyal (10), assisi (3), üveg (4), benedek (3), betlehem (6), buddha (3), csillám (3), elemér (5), ferenc (6), Ferenc (3), feszület (8), foszforeszkáló (5), gif (6), gyertya (10), húsvét (4), hologram (3), jézus (67), könyv (5), kép (6), képeslap (3), különkiadás (3), kereszt (30), kisded (5), kulcstartó (3), lámpa (3), lengyelország (3), őrangyal (3), lufi (4), mária (8), miseruha (4), műanyag (3), műköröm (3), nyaklánc (3), nyalóka (9), pápa (48), póló (4), pap (3), pió atya (6), plakát (4), plüss (3), róma (3), rózsafüzér (4), rózsafűzér (3), retro (3), szenteltvíz (4), szenteltvíztartó (6), szentföld (3), szent ferenc (6), szent györgy (3), szentkép (17), szent kristóf (4), szentlélek (3), szűz mária (32), szobor (13), tükör (4), teréz anya (3), tetoválás (5), tojás (4), utolsó vacsora (6), videó (3), világító (4)

Cimkefelhő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Archívum

© 2008-2024, IGEN