Pápanyalóka

Katy küldte nekünk az alábbi, pulóverre kötött, rózsafüzérben feszítő szülinapos Jézust, sőt, még a sálba burkolózott Szentlélekre is felhívta figyelmünket. Köszönjük. 

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 5/5

Elsőáldozás Lengyelországban [+]

2011. július 10. 15:55 / nikola

Íme Noémi levele - mely már-már gigaposzt - az elsőáldozás meghittebbé tételéhez Lengyelországban használat kiegészítőkről. Hálás köszönet érte.

Kedves Nikola!

Lengyelországban élek, ezért képzelheted, milyen élvezettel csámcsogtam a blogodon. Sajnos itt a mindennapok részét képezik az efféle nyalánkságok. Most például épp lecsengőben van az elsőáldozás-szezon. Az elsőáldozás Lengyelországban - főleg vidéken - egyfajta iniciációnak számít, a gyerekek pl. laptopot, quadot kapnak ebből az alkalomból, és elengedhetetlen a lakodalomhoz fogható méretű elsőáldozó parti. A dekorcégek külön termékcsaládokat kínálnak erre az ünnepségre. A legújabb sláger az elsőáldozási dekorléggömb, itt Krisztus testét és vérét ábrázolja (külön felhívom a figyelmet a felfújatlan lufit bemutató kis fényképre)itt pedig valószínűleg ostyává lényegül át az IHS monogramos aranyfényű léggömb:de van kereszt alakú léggömb is, rózsaszín a kisfiúnak, kék a kislánynak:Az ünnepelt természtesen tortát is kap. Nem tudom megállni, hogy ne küldjem el névrokonod Tóra-tekercs formájú tortáját (a felirat: "Nikola 1. szt. áldozása")Két szép példány látható az alábbi recept mellett is - a Biblia alakú torta felirata jobb oldalon: "Uram Jézus, vedd szívemet, vedd lelkemet":A vendégek külön-külön is kaphatnak rózsaszín keresztes muffint:A távolabbi rokonok, ismerősök, jelképesen az ünnep jellegéhez illő bonbonosdobozzal kedveskednetnek az elsőáldozó gyerkőcnek. A választékról képet kaphatunk, ha beírjuk a Google Graphics keresőjébe a "bonbonierka komunijna" kifejezést. Az elsőáldozó partikról a "przyjęcie komunijne", a kis ünnepeltek dizájnjáról pedig a "zdjęcie komunijne" (elsőáldozási fénykép) begépelésével nyerhetünk képet.

Üdv.
Noémi

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 5/5

Újabb testvéroldalra bukkantunk [+]

2011. április 15. 10:06 / nikola

Olvasónk, Kriszti hívta fel figyelmünket a Saint Kitsch szakblogra, mely igen magas szinten űzi a giccsfeltárást. Kanadai testvéroldalunk tartalmából az alábbiakban adunk egy kis ízelítőt:

Ezt a képet végül nem tudtuk értelmezni.

Teréz anya széles méretválasztékban kapható a piacon.

Ezért az alkotásért tudnánk adni pár korbácsütést.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,35/5

Pápa-lufi [+]

2010. április 21. 11:36 / nikola

Zsuzsitól kaptuk az alábbi, lufiból hajtogatott pápa-kalapot. "Úgy odavág, mint a nyalóka! Robert Ellul, a lufihajtogatás máltai nagymestere készítette XVI. Benedek tiszteletére."  - tudtuk meg a levélből. Titkon szeretnénk mi is a lufihajtogatás nagymesterévé válni.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,42/5

Cimkék: pápa, lufi, kalap

Leírás

Fröccsöntött szenteltvíztartók, naplementében kongó harangok, foszforeszkáló kisdedek.

Dobj giccset!

Válogatott lényeg

Névadónk, az eredeti pápanyalóka Megmondjuk, mi a giccs.

Keresés

Keres

Cimkék

óra (10), angyal (10), assisi (3), üveg (4), benedek (3), betlehem (6), buddha (3), csillám (3), elemér (5), ferenc (6), Ferenc (3), feszület (8), foszforeszkáló (5), gif (6), gyertya (10), húsvét (4), hologram (3), jézus (67), könyv (5), kép (6), képeslap (3), különkiadás (3), kereszt (30), kisded (5), kulcstartó (3), lámpa (3), lengyelország (3), őrangyal (3), lufi (4), mária (8), miseruha (4), műanyag (3), műköröm (3), nyaklánc (3), nyalóka (9), pápa (48), póló (4), pap (3), pió atya (6), plakát (4), plüss (3), róma (3), rózsafüzér (4), rózsafűzér (3), retro (3), szenteltvíz (4), szenteltvíztartó (6), szentföld (3), szent ferenc (6), szent györgy (3), szentkép (17), szent kristóf (4), szentlélek (3), szűz mária (32), szobor (13), tükör (4), teréz anya (3), tetoválás (5), tojás (4), utolsó vacsora (6), videó (3), világító (4)

Cimkefelhő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Archívum

© 2008-2024, IGEN