Pápanyalóka

Elemér, a szentföldi giccsvadász magyarországiakhoz írt negyedik leveléből:

Testvéreim!

Mise után összeszedtük magunkat, és átmentünk Haifába, de abból már semmit nem láttunk, mert tök sötét volt, mire odaértünk. A méltán híres Stella Maris kolostor volt a célunk, ami a Kármel hegyvonulat leg-északibb csúcsa. Itt ma este a szokásosnál is több kármelita gyűlt össze, nagyon nemzetközi társaság, mindenkinek bemutattak, örültek hogy jöttem s hogy segítem a rend munkáját. A lényeg a lényegben hogy itt a kolostorban is ettünk, itt kicsit olaszabb és nemzetközibb volt a konyha, s megint olyan jókat ettem, mint még soha! Nem tudom, mi lesz a lefogyásból...

Meglepetésként küldök innen néhány színes-szagos rózsafüzért.

Ha a kékre mondunk miatyánkot, a rózsaszínre pedig üdvözlégyet, mi marad a zöldre, a kékre és az ezüstre?

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Cimkék: elemér, rózsafűzér,

"Nyár, Eger, kegytárgybolt, és ilyen keresztet én még nem éltem" - írta Tamás. Hosszasan a szemlélve az alkotást bevillant: bérmálkozásra ennél jobb ajándékot nem is találhatunk. "Az ergonomikusan kacskaringózó kereszt aranyozott-műmárvány felületén a Bibliába állított pásztorbotra lángot csepegtető Szentlélek valóban felejthetetlenné teheti a bérmálkozás utáni ajándékátadás meghitt pillanatát" - írtuk 2009 nyarán. Kitartunk véleményünk mellett.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 3,2/5

Cimkék: kereszt

Házi áldás, csempén [+]

2011. január 20. 14:00 / nikola

Itt a csempe még beépítés előtt látható, de gondoljunk csak bele, milyen jól mutatna konyhánkban a mosogató felett, vagy akár a fürdőszobában!

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,66/5

Cimkék: házi áldás, csempe

Elemér, a szentföldi giccsvadász magyarországiakhoz írt harmadik leveléből:

Testvéreim!

Kellemes csalódás volt Kursi. Egy kedves kis hely a Genezáreti tó keleti partján, egy kedves zsidó jegyeladó lánnyal, aki elénekelte velünk a „Tavaszi szél vizet áraszt" kezdetű örökzöld sanzont. A hagyomány szerint itt űzött bele Jézus 2000 tisztátalan lelket a malacokba, hogy azok berohantak a vízbe. Szimbolikusan ez azért volt jelentős cselekedet, mert abban az időben feszítettek 2000 galileai zarándokokat. És mivel az Ószövetség szerint „átkozott ki a fán függ", az ő üdvösségük még kérdőjeles volt, ezt a túlvilági szakadékot hidalta át Jézus ez ilyen megoldással. Most bizánci bazilikarom tanúskodik erről, aranyos gyümölcs- és csirke-mozaikokkal.Innen küldöm a következő giccsadagot.

Furcsa lila dísztárgy, Krisztus portréval.

Szűz Mária Jeruzsálem fölött lebeg.

Tükörrel kombinált miatyánk-tábla; minden háztartás fontos eleme.

Az alábbi két gyöngyszemet nem volt szívünk még egy évig érlelni. Akinek idén még nem püspökök lógtak a karácsonyfáján, jövőre megpróbálhat beszerezni pár darabot. Aláhúzandó, hogy maximálisan píszí készlettel van dolgunk: alap a színesbőrű változat is.

Ideális karácsonyi vacsora lehet az ehető betlehem grillkolbászból, virsliből és bacon-ből. A sertéshúsból készült ökörnél és báránynál már csak az alufólia korona és a kisded azonnali elfogyasztása bizarrabb.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,95/5

Újévi gigaposztunk egy tavalyi utazás képanyagát dolgozza fel. Köszönet Zsuzsinak a hatalmas merítésért és a már megszokott magas minőségért.

Sziasztok!

Nyáron vőlegényemmel befizettünk egy lengyel útra, mert mindketten kíváncsiak voltunk II. János Pál szülőföldjére. Kicsit kiábrándító volt, mert úgy láttuk, a lengyel katolicizmus inkább szól II. János Pálról, mint Jézus Krisztusról. Félre ne értsétek, mi tiszteljük az előző egyházfőt, de amilyen tisztelet őt Lengyelországban körülveszi, inkább hasonlít az észak-koreai diktátort övező személyi kultuszhoz.

Isteni Irgalmasság bazilika - no comment. Nemcsak a templom eklektikus külsejére, hanem a berendezési tárgyakra gondolok. Nekem legjobban a pápa-automata tetszett. Wadowice, a pápa szülővárosa meg egyszerűen ijesztő. Már a helységnévtábla figyelmet érdemel, ugyanis méteres, háromdimenziós betűkből áll (mint a legendás Hollywood-felirat), mellette a pápa szobra. Ezt sajnos nem tudtuk lefényképezni. A városka különben ízléses barokk temploma tele van különféle méretű és minőségű pápa-ábrázolásokkal, sőt, már oldalkápolnát is szenteltek a még boldoggá sem avatott egyházfőnek, melybe áruházi próbababákkal "mini Vatikánt" rendeztek be. Szintén megdöbbentő volt számunkra a zakopanei skanzen szintén "háromdés" reklámja - a templomban. (Olyan, mintha pl. a kaposvári székesegyházban a zalakarosi élményfürdőt reklámoznák fürdőruhás viaszlányokkal:)). És még sok apróságot is láttunk az öt nap során, ami a Pápanyalóka etetésére szolgál, fogadjátok szeretettel.

Zsuzsi

Komplex ajándékcsomag giccskedvelőknek. Az aranyozott pásztorbot telitalálat, a pápa portré pedig gyanúsan hűtőgépmágnes.

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 3,66/5

Lábát szopogató kisded [+]

2011. január 2. 9:32 / nikola

A lábát a szájába erőltető kisdedről olvasónk Toledo-ban készített szép felbontású képet. Bár hat és fél Euro igazán nem lenne sok e remekbeszabott szoborkáért, olvasónk leírása alapján a fotózást nem követte vásárlás.

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 3,12/5

Cimkék: kisded, láb

Leírás

Fröccsöntött szenteltvíztartók, naplementében kongó harangok, foszforeszkáló kisdedek.

Dobj giccset!

Válogatott lényeg

Névadónk, az eredeti pápanyalóka Megmondjuk, mi a giccs.

Keresés

Keres

Cimkék

óra (10), angyal (10), assisi (3), üveg (4), benedek (3), betlehem (6), buddha (3), csillám (3), elemér (5), ferenc (6), Ferenc (3), feszület (8), foszforeszkáló (5), gif (6), gyertya (10), húsvét (4), hologram (3), jézus (67), könyv (5), kép (6), képeslap (3), különkiadás (3), kereszt (30), kisded (5), kulcstartó (3), lámpa (3), lengyelország (3), őrangyal (3), lufi (4), mária (8), miseruha (4), műanyag (3), műköröm (3), nyaklánc (3), nyalóka (9), pápa (48), póló (4), pap (3), pió atya (6), plakát (4), plüss (3), róma (3), rózsafüzér (4), rózsafűzér (3), retro (3), szenteltvíz (4), szenteltvíztartó (6), szentföld (3), szent ferenc (6), szent györgy (3), szentkép (17), szent kristóf (4), szentlélek (3), szűz mária (32), szobor (13), tükör (4), teréz anya (3), tetoválás (5), tojás (4), utolsó vacsora (6), videó (3), világító (4)

Cimkefelhő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Archívum

© 2008-2024, IGEN