Pápanyalóka

Tamás egy korábbi levelében úgy elhalmozott minket itáliai giccsekkel, hogy még az első adventi gyertya fellángolását is az ő gyűjteményének egy darabjával ünnepeljük, e Pió atyás öngyújtóval. Az öngyújtón szöveg is van, ha valaki tudja, fordítsa le: "La Benedizione del Signore scenda su di te, sulla tua casa e su tutte le persone a te care". (Amúgy ezt alig lehet elolvasni, annyira arany...) - kérte tőlünk Tamás, mi meg kérjük a nyelveket beszélő kedves olvasókat, legyenek segítségünkre.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,59/5

Pió atya és a szivárvány [+]

2009. november 26. 15:07 / nikola

Olvasónk, Tamás olaszországi hagyatékát közkinccsé téve jöjjön a következő gyöngyszem: Pió atyás képeslap San Giovanni Rotondo-ból, céltalanul hologramozott háttérrel, és - egészen érthetetlen módon - sok-sok szivárvánnyal. "Ez a képeslap simán csúnya" - fogalmazott Tamás, és milyen igaza volt... Képeslap kategóriában ennél ízlésficamosabb alkotással ritkán találkozhatunk.

A teljes alkotás nagytotálban.

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 3,94/5

Betlehem felkészült a járványra [+]

2009. november 24. 15:45 / nikola

Olvasónk küldte az alábbi képet: a vicc-jelleg miatt ugyan a giccspontokat kicsit lehúztuk, de azért itt a helye a képnek a Pápanyalókán. Mint láthatjuk, a turbános Boldizsár mellett a Szűzanya és szent József is kiemelt figyelmet fordíta arra, behogy letüsszentsék a kisdedet. S a kisded sem tüsszent rájuk.

Szerintünk: 2/5

Szerintetek: 4,16/5

Szentre szomjazva [+]

2009. november 23. 11:18 / nikola

Olaszországi giccs-élményeit Tamás hosszú, gazdagon illusztrált levélben juttatta el hozzánk. A giccsdús tartalomra való tekintettel több részletben bocsátjuk közszemlére e gyöngyszem-eszenciát.

Ez a szenteltvíztartó szerintem egy egyszerű kulacs, még nem mertem kipróbálni, hogy megbírja-e a vizet, de ha valami barna dologgal töltöd meg, akkor tényleg ferencesnek fog kinézni a szobrocska, ami amúgy teljesen aránytalan, legalábbis én még nem láttam embert ilyen kis felsőtesttel, és ennyire hosszú lábakkal...

Első ránézésre akár foszforeszkáló szobor is lehetne. De nem az.

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,29/5

Máriásgyertya [+]

2009. november 19. 10:34 / nikola

Bearanyozta csütörtök délelőttünket lelkes olvasónk, Márton: mindig is oda voltunk a funkcionálisan használhatatlan, használati tárgynak látszó giccsekért.

Kedves Szerkesztőség!

Ebbe a gyöngyszembe egy hete futottam bele a Match-ban. Sajnos a kép minősége gyenge, de nem voltam felkészülve, és csak poros telefon-kamera volt nálam. Egy gyertya rejlik a henger belsejében, Szűz Mária arca pedig kartonlapon van köré kanyarintva. Ahogy meggyújtod a gyertyát, a kép is meggyullad, mert a borítás túl közel van a kanóchoz :)

Üdv.
Márton

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,44/5

Cimkék: szűz mária, gyertya

Fatimai házioltár [+]

2009. november 16. 10:58 / nikola

Az olvasói-beküldői lelkesedés miatt rég volt saját lelet, ám ez a hét nemrég örökölt, extra könnyű házioltárunkkal indul. A baldachinnal ellátott oltárképhez aranyozott műanyag lépcsőkön át vezet az út, a védőfóliával ellátott képen pedig épp a fatimai Szűz Mária jelenik meg Lúciának.

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 3,87/5

Igazgyöngyök [+]

2009. november 13. 10:33 / nikola

"Az alábbi gyöngyszemet (szó szerint!:)) Zadarban fényképeztem egy utcai árusnál" - nevezte meg a beküldött giccsek forrásterületét olvasónk, Lilla. Elég az hozzá, hogy a kagylókban az igazgyöngy helyén megjelenő Szent Antal vagy Szűz Mária még csak hagyján, ám a rászegezett Jézus az azért elképesztően zord.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,52/5

Különkiadás: bólogatós Kálvin [+]

2009. november 9. 19:20 / nikola

Olvasónk, Péter, jelentős problémára hívta fel figyelmünket:

A Luther-bonbon című bejegyzés hozzászólásaiban méltatlankodtak, hogy református testvéreink giccs nélkül maradnak :-) Rájuk gondolva küldeném ezt a bólogatós-fejű műanyag Kálvint.

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,23/5

Különkiadás: Luther-bonbon [+]

2009. november 2. 18:58 / nikola

Íme a pápanyalóka protestáns megfelelője: a Luther-bonbon!

Köszönet a képért Bálintnak.

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 3,92/5

Leírás

Fröccsöntött szenteltvíztartók, naplementében kongó harangok, foszforeszkáló kisdedek.

Dobj giccset!

Válogatott lényeg

Névadónk, az eredeti pápanyalóka Megmondjuk, mi a giccs.

Keresés

Keres

Cimkék

óra (10), angyal (10), assisi (3), üveg (4), benedek (3), betlehem (6), buddha (3), csillám (3), elemér (5), ferenc (6), Ferenc (3), feszület (8), foszforeszkáló (5), gif (6), gyertya (10), húsvét (4), hologram (3), jézus (67), könyv (5), kép (6), képeslap (3), különkiadás (3), kereszt (30), kisded (5), kulcstartó (3), lámpa (3), lengyelország (3), őrangyal (3), lufi (4), mária (8), miseruha (4), műanyag (3), műköröm (3), nyaklánc (3), nyalóka (9), pápa (48), póló (4), pap (3), pió atya (6), plakát (4), plüss (3), róma (3), rózsafüzér (4), rózsafűzér (3), retro (3), szenteltvíz (4), szenteltvíztartó (6), szentföld (3), szent ferenc (6), szent györgy (3), szentkép (17), szent kristóf (4), szentlélek (3), szűz mária (32), szobor (13), tükör (4), teréz anya (3), tetoválás (5), tojás (4), utolsó vacsora (6), videó (3), világító (4)

Cimkefelhő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Archívum

© 2008-2024, IGEN