Pápanyalóka

Ízlelgessük: plüssministráns [+]

2010. május 30. 11:27 / nikola

Panni az action-figurás poszton felbuzdulva gyermeknapi giccset küldött nekünk.

Kedvesek, nagyon jó a Jesus-Action-Figure poszt!

A játékipar/kegytárgykészítők-együttálláshoz én a következővel tudnék hozzájárulni: a gyártók szándéka talán az lehetett, hogy játékos eszközökkel megpróbálják hozzászoktatni a legifjabbakat a keresztelés - a babákat olykor sírásra ingerlő - procedúrájához. Ennek a kis szettnek a segítségével már hetekkel a keresztelő előtt, akár többször is el lehet bábozni, mi fog történni a szertartáson - így szépen meg lehet barátkozni ennek a fontos eseménynek a főbb kellékeivel, szereplőivel.

Leendő, a templomi közegben nem annyira járatos keresztszülőknek is hasznos szemléltető eszköz lehet: "Nézd, akkor te majd itt fogsz állni, a pap pedig itt, aztán átmentek ide..." ésatöbbi.

(Szerintem a plüssplébános, a plüssministráns szavakat már kimondani is borzongató :))

Üdv,
Panni

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,9/5

Méghogy a pünkösd nem ihleti meg a gicskészítőket: döbbenetes animációra bukknatunk. Sokáig gondolkodtunk azon, hogy mi lehet alkotás műfaja, majd arra jutottunk, ez nem más, mint a piaci rés vizuális ábrázolása. A képre kattintva megcsodálhatjuk az embléma animált változatát, majd egy kisebb összeg átutalása után letölthetjük, akár még flash-ben is.

 

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,79/5

Cimkék: gif, pünkösd, noé, galamb

Testvéroldalunk: Bad Vestments [+]

2010. május 25. 12:35 / nikola

Régóta vadászunk olyan blogra, mely hasonló küldetéstudattal teszi a dolgát, mint a Pápanyalóka. A több mint egy éves kutatás erdeményeként íme az első vértestvér, a Bad Vestments. A hetenete párszor frissített blog még nálunk is tematikusabb: kizárólag mérsékelten szép miseruhákkal foglalkoznak.

A blog címe: badvestments.blogspot.com


Action-figurák a giccshatáron [+]

2010. május 18. 12:22 / nikola

Amikor dszg kolléga átdobta az alábbi reklámvideót, nem tudhatta, hogy nekünk egész gyűjteményünk van különböző vallású action-figurákból, és már csak arra várunk, hogy legyen egy kevés időnk arra, hogy hosszabb posztot szenteljünk a jelenségnek.

A videó amúgy segített: úgy kavarta fel a szerkesztőségi állóvizet, mint a kézmosótálba nyúló Pilátus. Ám mielőtt elvesznénk a fröccsöntött műanyagok kusza labirintusában, rögzítsük: a vallásos giccs egyik valódi határterülethez érkeztünk; nem méltányos ezen alkotásokara úgy tekinteni, mint egy foszforeszkáló rózsafüzérre, vagy egy szentképpel díszített öngyújtóra.

Az elemzés folytatása előtt nézük meg a reklámfilmet!

E filmrészletet sehogy nem tudjuk valódi (vö.: jóindulatú, jámbor) giccsként értékelni. Míg mondjuk egy II. János Pál pápával díszített bögrében fel tudjuk fedezni a torzult vallásosság megindító stílusjegyeit, a tisztelet ilyen furcsamód történő kifejeződéseit stb., az action-figura, mint műfaj, nálunk sokszor kivágja a biztosítékot. Keveredik a blaszfémiába hajló öncélúság, és a valóban létező gagyizmus.

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Pió atya illata [+]

2010. május 12. 11:47 / nikola

Pió atyánal aligha van manapság felkapottabb szent, mármint ami a giccseken történő ábrázolást illeti. Az alábbi légfissítőt Eszer küldte be nekünk, miközben azon lamentált, milyen lehet beülni egy Pió atya illatú kocsiba. Bár a kérdésre csak sejtjük a választ (valószínűleg megismételhetetlen élmény), azt azért kiderítettük, hogy a gondosan megmunkált, kétoldalas légfrssítőnek zöld tea illata van.

A termék amúgy megvásárolható a laudate.hu webáruházában, mindössze 550 Ft-ért, ami ahhoz képest, hogy mekkora ember volt Pió atya, szinte semmiség.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,66/5

Egyre kétségbeejtőbb pápanyalókák jönnek le a futószalagról. Az alábbi, XVI. Benedekkel díszített, új generációs darabot Vera találta itt. A pápanyalókák fejlődésének stációit végigkövetve bele sem merünk gondolni, hogy fog kinézni a Petrus Romanus arcképével díszített utolsó nyalóka.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,87/5

Cimkék: pápa, nyalóka

Papírnehezékbe zárt pápa [+]

2010. május 5. 12:07 / nikola

Azért jó, ha az embernek amerikai rokonai vannak, mert Rómából például üvegből készült szakrális papírnehezéket küldenek (egyik kedvenc használati tárgyunk) szuvenírként (díszdobozban of course). A 4,5x3x3 cm-es kerekített testű téglatest közepében különleges eljárással kialakított II. János Pál látható, természetesen ideális háttérvilágítás esetén.

Rögtön látszott, hol a helye e míves üvegdarabnak.

Az aprólékosan kimunkált buborékok élethű hasonmás benyomását keltik.

Kaptunk szentpéterbazilikásat is!

Használat közben.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,79/5

Leírás

Fröccsöntött szenteltvíztartók, naplementében kongó harangok, foszforeszkáló kisdedek.

Dobj giccset!

Válogatott lényeg

Névadónk, az eredeti pápanyalóka Megmondjuk, mi a giccs.

Keresés

Keres

Cimkék

óra (10), angyal (10), assisi (3), üveg (4), benedek (3), betlehem (6), buddha (3), csillám (3), elemér (5), ferenc (6), Ferenc (3), feszület (8), foszforeszkáló (5), gif (6), gyertya (10), húsvét (4), hologram (3), jézus (67), könyv (5), kép (6), képeslap (3), különkiadás (3), kereszt (30), kisded (5), kulcstartó (3), lámpa (3), lengyelország (3), őrangyal (3), lufi (4), mária (8), miseruha (4), műanyag (3), műköröm (3), nyaklánc (3), nyalóka (9), pápa (48), póló (4), pap (3), pió atya (6), plakát (4), plüss (3), róma (3), rózsafüzér (4), rózsafűzér (3), retro (3), szenteltvíz (4), szenteltvíztartó (6), szentföld (3), szent ferenc (6), szent györgy (3), szentkép (17), szent kristóf (4), szentlélek (3), szűz mária (32), szobor (13), tükör (4), teréz anya (3), tetoválás (5), tojás (4), utolsó vacsora (6), videó (3), világító (4)

Cimkefelhő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Archívum

© 2008-2024, IGEN