Pápanyalóka

Lehet, hogy még nem telt el elég idő, és túlzottan a hatása alatt vagyunk, de jelenleg úgy gondoljuk, hogy a blogonuk nevében megörökített pápás nyalókával vetekedő nagyságú tárgyat találtunk: plüss Jézuska! A mylovingjesusdoll.com oldalt egy házaspár találta ki, mert (leírásuk szerint) évekkel ezelőtt éjszaka megijedt kisgyermeküket egy Krisztust ábrázoló szoborral nyugtatták meg; ám kezdettől problémát jelentett számukra, hogy nem tehetik Jézuskát a gyerekágyba, mert ahhoz túl kemény. Elkészítették hát a plüss változatot, mely "soft and huggable", vagyis "puha és ölelhető". Az oldal kifejezetten hívő családoknak ajánlja az alvótársat, mely szerintük a hithez is közelebb viheti a gyermekeket.

Bár nem plüss kategória, de találtunk még egy hasonló oldalt. A babyjesusdolls.com szlogenje szerint "It's helps a child to remember that Jesus is not just for Christmas but for everyday of our life." Szerintünk inkább a Frank Herbert Dűne c. sci-fijének toboroz rajongókat ilyen fremen-kék szemekkel, az mindenesetre szép, hogy intoleráns világunkban egyfajta szigetként afro-amerikai, latin és fehér kiadásban is elérhetővé teszik babájukat.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 3,08/5

Cimkék: baba, jézus, plüss

Irány a kegyes-vegyes! [+]

2009. december 16. 9:42 / nikola

Az igazi giccskedvelő a kegyes-vegyesben vásárol.

Kedves Giccsgyűjtők!

Aprót, de vadat lőttem: e kis szórólapot egy városi plébánia templomának padjai közt leltem. Felhívnám a figyelmet a "Kegyes-vegyes" kifejezésre, amit ugyan magam is szoktam - nem kevés gunyoros éllel - használni szóban, de így, pozitív öndefinícióként írásban azért megdöbbentett.

Üdv.
Balázs

Szerintünk: 3/5

Szerintetek: 4,25/5

Cimkék: szórólap,

Színváltós Szent Antal [+]

2009. december 11. 13:00 / nikola

Tamás olaszországi gyűjtésének záródarabját is közszemlére bocsátjuk, a kísérőlevél záró bekezdésével együtt:

E szobrocska most már sajnos csak csillog. Eredetileg kék színű volt (most rózsaszín, egyik sem tipikus szentantali szín), és víz hatására lett rózsaszín. Ezt azonban csak kétszer lehetett eljátszani vele, mert a második után már örökre rózsaszín maradt... Pedig egy színváltós Szent Antal... Mekkora ötlet?!

Na ezeket szerettem volna közinccsé tenni, mert már-már bűn, hogy ennyi ideig csak én gyönyörködtem bennük.
--
sztf

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,75/5

Illatos mobildísz [+]

2009. december 8. 13:52 / nikola

Ismét rendkívül hasznos tárggyal bővült gyűjteményünk, Jucc jóvoltából:

Az még hagyján, hogy a mobilunkon is legyen kereszt vagy szentkép. Az is hagyján, hogy ez nem feltétlenül sikerül a legízlésesebbre... (Lila, sárga, csillog, világít...) De hogy illatos is legyen... Ki szagolgatja a mobilját? És a keresztjét?...

Az első képen látható keresztek illatosak. Egy honlapon találtam eme csodákra, de Románia vonatain a néha felszálló árusoknál is láttam már.

Jucc

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,75/5

Cimkék: kereszt, ikon, mobil, illatos

Megszentelt bitek [+]

2009. december 3. 19:01 / nikola

Korábban már posztoltunk kereszt alakú mp3 lejátszóról, ma pedig egy keresztként is kiváló pendriveot ajánlunk mindenki fiygelmébe, Máté jóvoltából.

Ha valaki nem csak az életét veti Krisztusba, hanem az adatait is. Ha valaki a szíve fölött nem csak Krisztus keresztjét hordaná, hanem az adatait is egycsapásra...

http://www.itmedia.sk/showitem.php?item=other-pendrive_cross_04GBbronze

Éljen a Pápanyalóka blog! Köszönjük!
Máté

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,45/5

Cimkék: kereszt, pendrive

Jézus feat. dollár [+]

2009. december 1. 18:26 / PZM

A tengerentúl mindig tartogat nekünk, giccskedvelőknek meglepetéseket, a multifunkciós edzővé avanzsált Megváltó után itt egy újabb vadhajtás, nem máshonnan, mint a New Yorkból, méghozzá az olasz negyedből. Valamiért az ottani lakosoknak van egy olyan furcsa szokásuk, hogy bankjegyekkel tűzdelik tele a kedvenc szentjük szobrát. Az okokat rövid látogatásom alatt nem sikerült feltárni, de a képek önmagukért beszélnek. (A lencse túloldalán jómagam és cimboráim körül sokat próbált olasz családi vállalkozók morzsolták hevesen a rózsafüzéreket, úgyhogy inkább visszafogtuk magunkat a kattintgatást illetően, de a lényeg szerencsére látszik.) Kedvencünk a kikandikáló dollár, de nem rossz a Mária nyakán lógó bankjegyköteg sem. Az viszont érdekelne, hogy miért csak egy dollárosokat tűztek fel.

Felhívnánk a figyelmet a 100-as égősorra.

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,38/5

Leírás

Fröccsöntött szenteltvíztartók, naplementében kongó harangok, foszforeszkáló kisdedek.

Dobj giccset!

Válogatott lényeg

Névadónk, az eredeti pápanyalóka Megmondjuk, mi a giccs.

Keresés

Keres

Cimkék

óra (10), angyal (10), assisi (3), üveg (4), benedek (3), betlehem (6), buddha (3), csillám (3), elemér (5), ferenc (6), Ferenc (3), feszület (8), foszforeszkáló (5), gif (6), gyertya (10), húsvét (4), hologram (3), jézus (67), könyv (5), kép (6), képeslap (3), különkiadás (3), kereszt (30), kisded (5), kulcstartó (3), lámpa (3), lengyelország (3), őrangyal (3), lufi (4), mária (8), miseruha (4), műanyag (3), műköröm (3), nyaklánc (3), nyalóka (9), pápa (48), póló (4), pap (3), pió atya (6), plakát (4), plüss (3), róma (3), rózsafüzér (4), rózsafűzér (3), retro (3), szenteltvíz (4), szenteltvíztartó (6), szentföld (3), szent ferenc (6), szent györgy (3), szentkép (17), szent kristóf (4), szentlélek (3), szűz mária (32), szobor (13), tükör (4), teréz anya (3), tetoválás (5), tojás (4), utolsó vacsora (6), videó (3), világító (4)

Cimkefelhő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Archívum

© 2008-2024, IGEN