Pápanyalóka

Öltözzünk Szűz Máriába! [+]

2012. április 8. 10:20 / nikola

Nyári zarándokok számára kifejezetten ajánlott, lenge öltözet, mintaként ismétlődő Szűz Máriával. Egyetlen hátulütője a fekete szín, mely vonzza a napsugarakat.

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,71/5

Cimkék: szűz mária, ruha

Hogyan adja el Jézus a sütőt? [+]

2012. február 9. 11:54 / nikola

Lassan végére jutunk a tavalyi küldeményeitek feldolgozásának. Alább látható Enikő gyűjteménye, néhány apró megjegyzéssel, még az adventi időből.

Az első kép a tavaszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozón készült. Ilyen cuki kis angyalkákat természetesen minden katolikus fiatal szívesen tart a könyvespolcán.

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,66/5

Mariazelli foszforeszkálók [+]

2011. december 11. 20:53 / nikola

A foszforeszkálás szívügyünk, ezért óriási hálával tarozunk Pankának az alábbi fotókért.

Sziasztok!

Nem a legjobb minőségben, de jól kivehető foszforeszkáló Mária-szobrokat és az egyszerű műanyag társaik "enyhén" bandzsító tekintetét és elcsúszott koronát szeretném bemutatni (minden méretben megtalálhatóak, kínálat bőven van, pl. Fatimában, s jelen esetben Mariazellben is).

Sziasztok: Panka

Hál'istennek széles a választék.

A spontán fénykibocsátás megviselte a fehéregyensúlyt is.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,4/5

IKEA-lámpa, másként [+]

2011. augusztus 17. 14:41 / nikola

Vikitől kaptuk az alábbi linket: az oldalon megtudhatjuk, hogyan kell egy egyszerű ikeás lámpából 10 pontos kereszztény giccset készíteni. Köszönet érte.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 5/5

Cimkék: lámpa, szűz mária

Háztartási giccs Óbudáról [+]

2011. június 8. 15:33 / nikola

Sziasztok!

Küldenék két gyöngyszemet egy óbudai háztartási bolt kirakatából az egyes villamos tükörképével és különféle vizuális elemekkel fűszerezve. A Mária-szobor oldalán a kapcsoló külön figyelmet érdemel.

Zsuzsi

Vajon mi történik, ha megnyomjuk a gombot?

Ez a kép szerintünk több, mint giccs. A tükröződő vakuvillanás egyfajta fény mindennapjaink sötétjében, mely pont a keresztre mutat; a tükröződve elzúgó villamos rohanó világunk metaforájaként is értelmezhető. A sok egyforma háztartási eszköz mindennapjaink sivár taposómalmát fejezi ki, melyből csak egy kiút kínálkozik: felfelé, Megváltónk keresztje által. Egyszóval: művészet.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 5/5

Szűz Mária szoknyán [+]

2011. május 9. 14:09 / nikola

Erika küldte be az alábbi iparművészeti terméket, mely mindössze 5000 Ft-ba kerül. Nem értjük, hogy nem jutott még eszünkbe ikont szitázni farmer anyagra.

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4/5

Cimkék: szoknya, szűz mária

Márialámpa [+]

2011. március 1. 14:34 / nikola

Egyszerre szobor, állólámpa és design-bútor. A világító villanykörte egyfajta glória-installációként is értelmezhető, de az sem kizárt, hogy a pünkösdi lángnyelvet szimbolizálja.

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 3,37/5

Adatvesztés ellen: Máriás pen drive [+]

2011. február 16. 13:06 / nikola

Boritól kaptuk az alábbi formabontó pen driveot, melynek mottója vésődött igazán szívünkbe: "Oh Maria, keep my data safe." Vírus legyen a talpán, aki rámerészkedik.

Használat közben.

Glóriába vésett fohász.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,78/5

Elemér, a szentföldi giccsvadász magyarországiakhoz írt harmadik leveléből:

Testvéreim!

Kellemes csalódás volt Kursi. Egy kedves kis hely a Genezáreti tó keleti partján, egy kedves zsidó jegyeladó lánnyal, aki elénekelte velünk a „Tavaszi szél vizet áraszt" kezdetű örökzöld sanzont. A hagyomány szerint itt űzött bele Jézus 2000 tisztátalan lelket a malacokba, hogy azok berohantak a vízbe. Szimbolikusan ez azért volt jelentős cselekedet, mert abban az időben feszítettek 2000 galileai zarándokokat. És mivel az Ószövetség szerint „átkozott ki a fán függ", az ő üdvösségük még kérdőjeles volt, ezt a túlvilági szakadékot hidalta át Jézus ez ilyen megoldással. Most bizánci bazilikarom tanúskodik erről, aranyos gyümölcs- és csirke-mozaikokkal.Innen küldöm a következő giccsadagot.

Furcsa lila dísztárgy, Krisztus portréval.

Szűz Mária Jeruzsálem fölött lebeg.

Tükörrel kombinált miatyánk-tábla; minden háztartás fontos eleme.

"Törjünk be az iparba Szilvió! Pápanyalóka realoaded!!!" - felkiáltással posztolták kollégánk szégyenfalára az alábbi csokibetlehemet. A fotó gondolatlavinát indított; egyesek már a selyemcukor-Koránért kiáltottak, az összegyűlt giccsek pedig posztot követeltek maguknak.

A csokibetlehem volt az indikátor.

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,9/5

Elemér, a szentföldi giccsvadász magyarországiakhoz írt második leveléből:

Testvéreim!

Másfél hét után könnyen hozzá lehet szokni az itteni élethez. Ma egy kolostornál voltam, ahol a kegytárgyboltban költekező turistákat figyeltem.

Az angolok, németek keveset vásárolnak, de azt megfontoltan, kulturáltan. A franciák bunkók, nem hajlandóak megszólalni angolul, már amikor bejönnek is a saját nyelvükön köszönnek, mintha akkora világnyelv lenne, vagy otthon lennének. Az amerikaiak viccelődnek, közvetlenek, s jobban el vannak eresztve pénzzel, az afrikaiak sokszor elviselhetetlenek, mert tülekednek; nagy tételben vásárolnak, kiabálnak, bemennek a pult mögé, agresszívak. Hasonlóak az indiaiak, csak ők alacsonyabbak. Néha a koreaiak is ilyenek. Az mindeközben pofátlanul alkudoznak. Mondjuk az eladó rutinos volt: úgy elkezdte felfele alkudni az egyik gyöngyszem árát, hogy végül drágábban vitte el a koreai hölgy.

Szóval itt ilyen egy nap. Küldök pár megkapó giccset a boltból.

Legjobban a fából faragott, imára kulcsolt kéz fogott meg a szobrok közül.

Sivatagot nem mertek rátenni.

A Jézusból Máriába áttűnő jelenés falikép változata a világ bármely pontján megtalálható.

 

Ugye lángolt a szívünk? [+]

2010. október 14. 13:46 / nikola

Lassan tucatcikké válnak a blogunkon felbukkanó, szentképpel díszített öngyújtók. Az alábbi, Szűz Mária portréval díszített példány azért kiemelkedő, mert két öngyújtónyi vastagságú, így sokáig bírja; így mi is sokáig csodálhatjuk Égi Édesanyánkat - dohányzás közben.

Köszönet Gyurinak a képért.

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 3,79/5

Csavarj szentet! [+]

2010. október 7. 23:22 / nikola

Újabb jelentős piaci részt sikerült betömni: szerkesztőségünk egyik része alig várja, hogy Magyarországra is telepítsenek párat a képen látható "Tekerj szentet!-automatából", másik része viszont inkább aggódik, mi lesz, ha idővel minden vagyona az üzemeltetők zsebében köt ki?

Rövidebb szemlélődés után egyértelmű, hogy a gép a jövőből került vissza közénk, hiszen II. János Pál pápát is szentként pörgethetjük ki belőle. Amúgy a szent-választék sokszínű; a Guadalupei Szűzanyától Szent Ferencig terjed. Egyedül Pió atyát hiányoltuk. A kapszulákban található figurák remélhetőleg akciófigurák. Ez az, amiben tényleg nagyon bízunk. A Szent Jakab alakú rágóra és a Szent Ágoston alakú takonylabdára még nem vagyunk felkészülve.

Köszönet Zsuzsinak a zseniális képért.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 5/5

A hordozható szobrokról [+]

2010. szeptember 23. 0:12 / nikola

Szilvay kolléga egy kommentben már beharangozta az Eseményt, mely évről-évre minden giccskedvelőt hatalmas várakozással tölt el. Bizonyára már mindenki hangosan maga elé mondta, hogy ez a rendezvény csak is a szeptember 26-i hordozható Mária-szobrok Kárpát-medencei találkozója lehet, Gyöngyösön. "A hordozható Mária-szobrok felvonulása kétszázötven éves, gyönyörű barokk hagyomány; régebben a leányok mennyasszony-, a fiatalemberek vőlegényruhában hozták templomaik szépséges, öltöztethető Mária-szobrait."

Amikor pár éve először hallottunk e rendezvényről, még csak az a kérdés foglalkoztatott minket, hogy van-e olyan szobor, ami nem hordozható? Azóta jobban elmélyültünk a témában; íme a Pápanyalóka szoborhordozási kiskátéja:

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

A giccs-okozta örömön túlmutató poszttal jelentkezünk, Gergő fotósorozatának jóvoltából. Az alábbi gyűjtemény ugyanis a valódi, ordenáré giccsek mellett olyan apróságokat is tartalmaz, melyek csupán dokumentarista egyszerűséggel megörökített valóság mozaikkockái; a XXI. századba csontosodott múlt színes darabkái.

.

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,4/5

Leírás

Fröccsöntött szenteltvíztartók, naplementében kongó harangok, foszforeszkáló kisdedek.

Dobj giccset!

Válogatott lényeg

Névadónk, az eredeti pápanyalóka Megmondjuk, mi a giccs.

Keresés

Keres

Cimkék

óra (10), angyal (10), assisi (3), üveg (4), benedek (3), betlehem (6), buddha (3), csillám (3), elemér (5), ferenc (6), Ferenc (3), feszület (8), foszforeszkáló (5), gif (6), gyertya (10), húsvét (4), hologram (3), jézus (67), könyv (5), kép (6), képeslap (3), különkiadás (3), kereszt (30), kisded (5), kulcstartó (3), lámpa (3), lengyelország (3), őrangyal (3), lufi (4), mária (8), miseruha (4), műanyag (3), műköröm (3), nyaklánc (3), nyalóka (9), pápa (48), póló (4), pap (3), pió atya (6), plakát (4), plüss (3), róma (3), rózsafüzér (4), rózsafűzér (3), retro (3), szenteltvíz (4), szenteltvíztartó (6), szentföld (3), szent ferenc (6), szent györgy (3), szentkép (17), szent kristóf (4), szentlélek (3), szűz mária (32), szobor (13), tükör (4), teréz anya (3), tetoválás (5), tojás (4), utolsó vacsora (6), videó (3), világító (4)

Cimkefelhő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Archívum

© 2008-2023, IGEN