Pápanyalóka

Elsőáldozás Lengyelországban [+]

2011. július 10. 15:55 / nikola

Íme Noémi levele - mely már-már gigaposzt - az elsőáldozás meghittebbé tételéhez Lengyelországban használat kiegészítőkről. Hálás köszönet érte.

Kedves Nikola!

Lengyelországban élek, ezért képzelheted, milyen élvezettel csámcsogtam a blogodon. Sajnos itt a mindennapok részét képezik az efféle nyalánkságok. Most például épp lecsengőben van az elsőáldozás-szezon. Az elsőáldozás Lengyelországban - főleg vidéken - egyfajta iniciációnak számít, a gyerekek pl. laptopot, quadot kapnak ebből az alkalomból, és elengedhetetlen a lakodalomhoz fogható méretű elsőáldozó parti. A dekorcégek külön termékcsaládokat kínálnak erre az ünnepségre. A legújabb sláger az elsőáldozási dekorléggömb, itt Krisztus testét és vérét ábrázolja (külön felhívom a figyelmet a felfújatlan lufit bemutató kis fényképre)itt pedig valószínűleg ostyává lényegül át az IHS monogramos aranyfényű léggömb:de van kereszt alakú léggömb is, rózsaszín a kisfiúnak, kék a kislánynak:Az ünnepelt természtesen tortát is kap. Nem tudom megállni, hogy ne küldjem el névrokonod Tóra-tekercs formájú tortáját (a felirat: "Nikola 1. szt. áldozása")Két szép példány látható az alábbi recept mellett is - a Biblia alakú torta felirata jobb oldalon: "Uram Jézus, vedd szívemet, vedd lelkemet":A vendégek külön-külön is kaphatnak rózsaszín keresztes muffint:A távolabbi rokonok, ismerősök, jelképesen az ünnep jellegéhez illő bonbonosdobozzal kedveskednetnek az elsőáldozó gyerkőcnek. A választékról képet kaphatunk, ha beírjuk a Google Graphics keresőjébe a "bonbonierka komunijna" kifejezést. Az elsőáldozó partikról a "przyjęcie komunijne", a kis ünnepeltek dizájnjáról pedig a "zdjęcie komunijne" (elsőáldozási fénykép) begépelésével nyerhetünk képet.

Üdv.
Noémi

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 5/5

Mit enne ma Keresztelő Szent János? [+]

2010. június 24. 11:30 / nikola

Mindig is szerettük a bibliai recepteket, olyannyira, hogy az IGEN hasábjain nyomtatásban is megjelent a "sareptai özvegy lepénye" fantázianévre hallgató, pocsácsa-szerű tésztakészítmény receptje. (Mondjuk a receptben szereplő apróra vágott kakukkfű nem volt teljesen autentikus, de a végeredmény finom lett.)

A napokban kápráztatott el minket olvasónk, Zsuzsi egy újabb testvéroldal-gyanús bloggal, a Catholic Cuisine-nal.

Sziasztok!

Hadd mutassam most be az igazán katolikus háziasszony szakácskönyvét! Ez a blog szerintem jó ötlet. Szeretünk sütni-főzni, különleges recepteket életre kelteni, de mondjuk a Szent Szív-muffin vagy a Special Ratzi Birthday  edition muffin már pápanyalókát kíván. Közel száz recept, tessék csemegézni!

Jó étvágyat!
Zsuzsi

Szent Szív torta, édesszájúaknak.

A puszta ízei, Keresztelő Szent Jánosra emlékezve.

Ha unod a pápanyalókát, egyél pápa-muffint!

 

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,62/5

Leírás

Fröccsöntött szenteltvíztartók, naplementében kongó harangok, foszforeszkáló kisdedek.

Dobj giccset!

Válogatott lényeg

Névadónk, az eredeti pápanyalóka Megmondjuk, mi a giccs.

Keresés

Keres

Cimkék

óra (10), angyal (10), assisi (3), üveg (4), benedek (3), betlehem (6), buddha (3), csillám (3), elemér (5), ferenc (6), Ferenc (3), feszület (8), foszforeszkáló (5), gif (6), gyertya (10), húsvét (4), hologram (3), jézus (67), könyv (5), kép (6), képeslap (3), különkiadás (3), kereszt (30), kisded (5), kulcstartó (3), lámpa (3), lengyelország (3), őrangyal (3), lufi (4), mária (8), miseruha (4), műanyag (3), műköröm (3), nyaklánc (3), nyalóka (9), pápa (48), póló (4), pap (3), pió atya (6), plakát (4), plüss (3), róma (3), rózsafüzér (4), rózsafűzér (3), retro (3), szenteltvíz (4), szenteltvíztartó (6), szentföld (3), szent ferenc (6), szent györgy (3), szentkép (17), szent kristóf (4), szentlélek (3), szűz mária (32), szobor (13), tükör (4), teréz anya (3), tetoválás (5), tojás (4), utolsó vacsora (6), videó (3), világító (4)

Cimkefelhő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Archívum

© 2008-2023, IGEN