Pápanyalóka

Mit írna Stahl Judit apácaként? [+]

2011. december 14. 21:06 / nikola

Egy lengyelországi gyűjtésről szóló posztban korábban már ejtettünk szót a pápa kedvenc szakácskönyvéről, ám olyan kimerítő háttéranyag futott be e témában szerkesztőségünkbe, ami megengedhetővé teszi a káposzta újramelegítését.

Szia Nikola :)

Abban a kiváltságos helyzetben vagyok, hogy már egy hónapja a pápanyalóka kedvenc országában élek, így napról napra látom magam körül a hamisítatlan katkó giccsek tömkelegét. Közülük eddig a legjobbat egy könyvesbolt kirakatában találtam. Anasztázia nővér konyhájában megtalálhatók húsételek, saláták és savanyúságok, valamint természetesen rengeteg sütemény. A nővér nemcsak szakácskönyveit írja Stahl Juditot megszégyenítő lelkesedéssel, hanem a facebookon is jelen van.

A kiadó kínálatát egyébként az alábbi linken lehet megtekinteni. A jobb oldali sávban található flash animáció (amelyben Anasztázia nővér mosolyogva sütitésztát kever) külön elismerést érdemel. Akinek pedig ez sem elég, az megnézheti, hogyan készül el a youtube vásznán is egy ilyen ínycsiklandó desszert.

Üdv,
Kriszti

A legendás borító.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 3,06/5

Várostábla, pápai címerrel [+]

2011. május 17. 19:58 / nikola

Egy újabb szelet JPII lengyelországi kultuszából. Köszönet érte Zsuzsinak.

Sziasztok!

Mikor a lengyelországi képek elejét küldtem, a levelemben erről a jelenségről is beszámoltam. Nos, megtaláltam. Nem az én fotóm.

Zsuzsi

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 3,2/5

Újévi gigaposztunk egy tavalyi utazás képanyagát dolgozza fel. Köszönet Zsuzsinak a hatalmas merítésért és a már megszokott magas minőségért.

Sziasztok!

Nyáron vőlegényemmel befizettünk egy lengyel útra, mert mindketten kíváncsiak voltunk II. János Pál szülőföldjére. Kicsit kiábrándító volt, mert úgy láttuk, a lengyel katolicizmus inkább szól II. János Pálról, mint Jézus Krisztusról. Félre ne értsétek, mi tiszteljük az előző egyházfőt, de amilyen tisztelet őt Lengyelországban körülveszi, inkább hasonlít az észak-koreai diktátort övező személyi kultuszhoz.

Isteni Irgalmasság bazilika - no comment. Nemcsak a templom eklektikus külsejére, hanem a berendezési tárgyakra gondolok. Nekem legjobban a pápa-automata tetszett. Wadowice, a pápa szülővárosa meg egyszerűen ijesztő. Már a helységnévtábla figyelmet érdemel, ugyanis méteres, háromdimenziós betűkből áll (mint a legendás Hollywood-felirat), mellette a pápa szobra. Ezt sajnos nem tudtuk lefényképezni. A városka különben ízléses barokk temploma tele van különféle méretű és minőségű pápa-ábrázolásokkal, sőt, már oldalkápolnát is szenteltek a még boldoggá sem avatott egyházfőnek, melybe áruházi próbababákkal "mini Vatikánt" rendeztek be. Szintén megdöbbentő volt számunkra a zakopanei skanzen szintén "háromdés" reklámja - a templomban. (Olyan, mintha pl. a kaposvári székesegyházban a zalakarosi élményfürdőt reklámoznák fürdőruhás viaszlányokkal:)). És még sok apróságot is láttunk az öt nap során, ami a Pápanyalóka etetésére szolgál, fogadjátok szeretettel.

Zsuzsi

Komplex ajándékcsomag giccskedvelőknek. Az aranyozott pásztorbot telitalálat, a pápa portré pedig gyanúsan hűtőgépmágnes.

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 3,66/5

Leírás

Fröccsöntött szenteltvíztartók, naplementében kongó harangok, foszforeszkáló kisdedek.

Dobj giccset!

Válogatott lényeg

Névadónk, az eredeti pápanyalóka Megmondjuk, mi a giccs.

Keresés

Keres

Cimkék

óra (10), angyal (10), assisi (3), üveg (4), benedek (3), betlehem (6), buddha (3), csillám (3), elemér (5), ferenc (6), Ferenc (3), feszület (8), foszforeszkáló (5), gif (6), gyertya (10), húsvét (4), hologram (3), jézus (67), könyv (5), kép (6), képeslap (3), különkiadás (3), kereszt (30), kisded (5), kulcstartó (3), lámpa (3), lengyelország (3), őrangyal (3), lufi (4), mária (8), miseruha (4), műanyag (3), műköröm (3), nyaklánc (3), nyalóka (9), pápa (48), póló (4), pap (3), pió atya (6), plakát (4), plüss (3), róma (3), rózsafüzér (4), rózsafűzér (3), retro (3), szenteltvíz (4), szenteltvíztartó (6), szentföld (3), szent ferenc (6), szent györgy (3), szentkép (17), szent kristóf (4), szentlélek (3), szűz mária (32), szobor (13), tükör (4), teréz anya (3), tetoválás (5), tojás (4), utolsó vacsora (6), videó (3), világító (4)

Cimkefelhő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Archívum

© 2008-2022, IGEN