Pápanyalóka

Tánc a vízen [+]

2014. november 6. 12:55 / nikola

Ha csak egy könyvet kellene említenünk, amit azon nyomban el szeretnénk olvasni, ez lenne az.

 

Köszi a találatot, Orsi!

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,62/5

Cimkék: jézus, könyv

Jézus és a cukiságok [+]

2013. március 13. 12:45 / nikola

Szokás szerint lassan haladunk az általatok beküldött ínyencségek feldolgozásával: még karácsony körül kaptuk az alábbbi képeket. "A hitelesség kit érdekel, amikor ilyen cuki a minden?" - tette fel a költői kérdést a levélíró Kilgore. Annyi azért hozzátennénk, hogy bár ezek lennének a legpusztítóbb giccsek a blogon.

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Szerintünk: 3/5

Szerintetek: 3,44/5

Cimkék: könyv,

Mit írna Stahl Judit apácaként? [+]

2011. december 14. 21:06 / nikola

Egy lengyelországi gyűjtésről szóló posztban korábban már ejtettünk szót a pápa kedvenc szakácskönyvéről, ám olyan kimerítő háttéranyag futott be e témában szerkesztőségünkbe, ami megengedhetővé teszi a káposzta újramelegítését.

Szia Nikola :)

Abban a kiváltságos helyzetben vagyok, hogy már egy hónapja a pápanyalóka kedvenc országában élek, így napról napra látom magam körül a hamisítatlan katkó giccsek tömkelegét. Közülük eddig a legjobbat egy könyvesbolt kirakatában találtam. Anasztázia nővér konyhájában megtalálhatók húsételek, saláták és savanyúságok, valamint természetesen rengeteg sütemény. A nővér nemcsak szakácskönyveit írja Stahl Juditot megszégyenítő lelkesedéssel, hanem a facebookon is jelen van.

A kiadó kínálatát egyébként az alábbi linken lehet megtekinteni. A jobb oldali sávban található flash animáció (amelyben Anasztázia nővér mosolyogva sütitésztát kever) külön elismerést érdemel. Akinek pedig ez sem elég, az megnézheti, hogyan készül el a youtube vásznán is egy ilyen ínycsiklandó desszert.

Üdv,
Kriszti

A legendás borító.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 3,06/5

Elborult borítók [+]

2011. június 28. 12:32 / nikola

Íme egy csipetnyi könyvborítóról áradó kegyelem, Erika jóvoltából.

Kedves Pápanyalóka-blog!

Szeretném bemutatni nektek a Könyvborító-szépségverseny első három helyezettjét. Az 1-es számú a pszichedelikus-eklektikus, a 2. helyett romantikus-neurotikus, a 3. helyezett pedig kommunista-kisnövényhatározós-retromán stílusjegyeket hordoz. A közönségdíjas borító póló-matricáért kiált.

Kiváló tisztelettel:
Erika

1. hely: pszichedelikus-eklektikus

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 2,23/5

Cimkék: könyv,

Zavarban vagyunk, mint Ádám anyák napján: én legalábbis nem hittem, hogy létezik olyan oldala Torgyán Józsefnek, mely eddig rejtve maradhatott előttem. Mikor viszont az internet egyik eldugottabb zugából előbukott ez a könyvborító, csak néztem, mint a gázálarc.

Érezzük, hogy Torgyán József (Dr.!) Kereszténység az ezer vallás világában c. könyvével határterületre érkeztünk, ám óriási szerencsénk, hogy a címlap magentába hajló lila, mert giccs-szempontból már itt menthetetlen az egész - persze képzettársításként behozva TJ alakját és személyiségét tudjuk, hogy kizárt, hogy itt véget érjen a történet, ám sajnos a tartalmat nem ismerjük, így minden további fejtegetés mégiscsak rosszindulatú előítélet lenne. (Aki elküld egy példányt a doktor könyvéből szerkesztőségünk címére, pápanyalókás pólót kap.)

Nehéz bármi többet mondani erről, az első sokkhatás után inkább fogódzókat keresünk, és parallel giccsként talán Lévai Katalin Varázskert c. romantikus regénye jut eszünkbe.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,87/5

Cimkék: politika, könyv

Leírás

Fröccsöntött szenteltvíztartók, naplementében kongó harangok, foszforeszkáló kisdedek.

Dobj giccset!

Válogatott lényeg

Névadónk, az eredeti pápanyalóka Megmondjuk, mi a giccs.

Keresés

Keres

Cimkék

óra (10), angyal (10), assisi (3), üveg (4), benedek (3), betlehem (6), buddha (3), csillám (3), elemér (5), ferenc (6), Ferenc (3), feszület (8), foszforeszkáló (5), gif (6), gyertya (10), húsvét (4), hologram (3), jézus (67), könyv (5), kép (6), képeslap (3), különkiadás (3), kereszt (30), kisded (5), kulcstartó (3), lámpa (3), lengyelország (3), őrangyal (3), lufi (4), mária (8), miseruha (4), műanyag (3), műköröm (3), nyaklánc (3), nyalóka (9), pápa (48), póló (4), pap (3), pió atya (6), plakát (4), plüss (3), róma (3), rózsafüzér (4), rózsafűzér (3), retro (3), szenteltvíz (4), szenteltvíztartó (6), szentföld (3), szent ferenc (6), szent györgy (3), szentkép (17), szent kristóf (4), szentlélek (3), szűz mária (32), szobor (13), tükör (4), teréz anya (3), tetoválás (5), tojás (4), utolsó vacsora (6), videó (3), világító (4)

Cimkefelhő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Archívum

© 2008-2024, IGEN