Pápanyalóka

Nyissuk ki mai ablakunkat, s lássuk, mit rejt: Andráshoz hasonlóan nekünk is a szentképpel díszített laposüveg a gyengénk. Köszönet a képért.

Kedves Pápanyalóka!

Az Amazon.com-ra került fel az alábbi a merikai multifunkcionális termék. Különleges értékét a beépített tok nyitható fedelén lévő kép adja, ami egy bibliai jelenetet ábrázol.Sajnos mindet elkapkodták, ahogy az a honlapon is olvasható. Hajt a kíváncsiság, hogy vajon lesz-e belőle újabb szállítmány.  

András

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,66/5

Cimkék: laposüveg, szentkép

Keskeny az út, vagy széles? [+]

2013. április 10. 15:27 / nikola

Tisztelt Pápanyalóka!

Időről-időre meglátogatom remek gyűjtéseteket, de idén karácsonyra kézzelfoghatóan is kaptunk egy remek darabot: autoóálya, közvetlenül Jézus szívébe! Rohanó világunkban ez azért nem semmi, így simán meg lehet takarítani a rögös életutakat... Sajnos a csillogó felületkiképzés nehézzé tette a fénykép készítését, de azért remélem élvezhető a kép...

Üdv!
Pf

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,22/5

Cimkék: csillogó, szentkép

Macska-csoda [+]

2012. október 16. 8:35 / nikola

Erikának ezúton is köszönjük a giccsvadászatot, egyúttal biztosítjuk arról, hogy ha bár ad hoc jelleggel, de a jövőben is folyamatosan frissítjük majd blogunkat.

Tisztelt Blog!

Küldenék 2 nem túl jól sikerült fotót 2 különlegességről: az egyik a hűtőmágnes-művészet egyik remeke, a "macska-csoda", a másik pedig egy aktualizált, csillámporos Szent Kristóf-kép vízátfolyással, gyalogos átkelőhellyel.

Mintha megállt volna a blog, kérem, ne hagyják abba, további jó gyűjtögetést kívánok,
Erika

Minden hűtőszekrény erről álmodik.

Szent Kristóf áthajt a zebrán.

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4/5

Akinek nem elég Szent Kristóf [+]

2012. szeptember 19. 12:41 / nikola

Rohanó és egyre gyorsuló világunkban már az utakon sem lehetünk biztonságban. Vannak, akik ilyenkor Szent Kristófhoz, az utazók védőszentjéhez fohászkodnak. Mások nem bízzák a véletlenre: műszerfalba épített feszülettel és teljes szentképcsarnokkal vértezik fel magukat.

Köszi a gyűjtést, András!

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 5/5

Giccsek katalógusból [+]

2012. szeptember 3. 10:20 / nikola

Kedves Pápanyalóka!

Újabb képeket küldök, pápanyalóka-rajongó édesanyám lábjegyzeteivel.

Áldja meg az Úr a munkátokat! :)
Enikő

Mágneses karkötő és nyaklánc: amikor már az ima sem segít avagy alternatív eszközök bevetése égi segítség igénybevételéhez.


Nehogy átaludja a végítéletet! Ébredjen időben!

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,5/5

Akciós szentképek [+]

2012. május 22. 9:17 / nikola

Ebből nagybevásárlás lesz.

Kedves Pápanyalóka!

Ezt a képet ma kaptam édesanyámtól az alábbi sorokkal, ő is rögtön Rátok gondolt! :)

"...ezt a gyöngyszemet ma kaptuk, be volt dobva a postaládába. "Szenképek." Figyelj a nemzetiszínű sormintára is!


Enikő

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 338,09/5

Kinek füle van... [+]

2011. november 22. 12:40 / nikola

A keresztény divat mindig is szívügyünk volt, ezért megosztjuk veletek az alábbi kicncset: köszönet Vicának az alábbi szentképes fülbevalóért.

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,22/5

Aranyló szentek [+]

2011. július 5. 13:27 / nikola

Rég volt aranyozott szentkép, ezt az űrt pótoljuk most Enikő küldeményével.

Kedves Pápanyalóka!

Íme, küldök Nektek két igen cuki, csillogó szentképet. Az egyiken, ha jól sejtem, Szt. Hedvig sziléziai hercegnő látható, amint a trzebnicai templomot tartja a kezében. A másikon jellegzetes palesztinai, téli havas tájjal a háttérben Szűz Mária, Szt. József és a kis Jézus. Elnézést kérek a képek rossz minőségéért. Remélem, azért látszódik, milyen bőkezűen bántak az alkotók az aranyszínű festékkel.

Üdv:
Enikő

A háttérben lévő havas háztetők igazán autentikusak.

Mind arany, ami fénylik.

 

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4/5

Szentévi szentkép [+]

2011. március 7. 17:06 / nikola

Az 1925-ös szentév kártyájával cáfoljuk azt a tételt, miszerint régen minden jobb volt.

Az 1925-ös szentévet amúgy XI. Pius pápa hirdette meg. Az esemény hazánk sszempontjából is jelentős: körülbelül 12 ezer magyar zarándokot regisztráltak Rómában.

Köszönet Balázsnak a retroritkaságért.

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 255,27/5

A kétezres évek pápás giccsei eddig legalább annyira hiányoztak blogunkról, mint Pilátus a krédóból. Ám most Zsuzsi jóvoltából ezen a téren is hatalmasat léptük előre: íme néhány pápanyalóka-kompatibilis szentkép XII. Piusról.

Amint XII. Piusról írtam a szakdolgozatomat, kezembe akadt pár szentkép. Hát, a régieknek sem kellett a szomszédba menni giccsért! De ha választani lehet, legyen inkább szentkép, a Pacelli-pápa képét nem szívesen ízlelgetném nyalókán. Amúgy nagyon tetszik a ronda miseruhás oldal, köszi, hogy belinkeltétek. Ami a plüss-templomot illeti, ha a plüss papbácsira hajtogatnánk egy parányi mitrát, plüsspök lenne belőle.

Zsuzsi

Pius feketén-fehéren, Róma négy pápai bazilikájával és némi fényárral. Képeslap-gyanús.

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 3,37/5

Hétvégi csodálnivaló [+]

2010. március 13. 13:19 / nikola

Régebben kaptuk Zsuzsitól az alábbi fotót, amit a csíksomlyói búcsúban készített. Jópár matrica önmagában is külön posztot érdemelne, akárcsak a háttérben megbúvó, celofánozott Szűz Mária(?), de inkább teljes egészében bocsátjuk közszemlére e gyöngyszem-kavakládot.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,05/5

Apácák és a meggörbült tér-idő [+]

2009. október 21. 9:44 / nikola

Giccsvadászat az esztergomi kincstárban - 2. rész

Az alábbi, kettő-négy dimenziós képet lefotózni is alig tudtuk: A vastag, de áttetsző műanyag alatt rétegesen felépülő kép található, mely kép egyes térben elkülönülő elemei folyamatosan más dőlésszögből vannak ábrázolva. Alkotásunk összefoglaló-jellegű munka: egyszerre elevenedik meg előttünk az allegórikus mélységű olajfa (jobbra), miközben a háttérben a golgotai magány csúcsosodik ki.

(Az igazsághoz annyi még hozzá tartozik, hogy a kép nem a kincstárban, csupán előszobájának egy sötét sarkában található: többek között ezért nem lehetett róla élesebb-szebb fotót készíteni.)

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,7/5

Szent Obama, béke fejedelme [+]

2009. október 9. 19:39 / nikola

Bár a politikai giccs Kerub kolléga asztala, mégse maradhatott posztolhatatlanul az alábbi gyöngyszem. A vicc-jelleg miatt ugyan a giccspontokat lehúztuk, de azért itt a helye a képnek a Pápanyalókán.

Előzmény: Obama nyerte a Nobel-békedíjat

Szerintünk: 2/5

Szerintetek: 2,66/5

Cimkék: obama, béke, szentkép

Szentkép faluról [+]

2009. szeptember 22. 10:58 / nikola

Dszg kolléga leírással együtt juttatta el hozzánk az alábbi műremeket.

Egy falra akasztható szentkép, se évszám, se semmi, se szerző, valszeg gyárilag sokszorosított. Állítólag régen ha megkérték egy lány kezét falun, az ő családja gondoskodott egy szentképről, amit az ágy fölé lógattak. Reméljük, nem volt az össze ilyen. A kép üvegezett, hátulja karton. Kerete fekete műanyag, aminek azonban belső éle aranyozott. 50x40 centi.

Szerintünk: 3/5

Szerintetek: 2,93/5

Az alábbi kép azért különleges, mert története van. Egy rámenős, Debrecenből Budapestre szakadt hajléktalantól vettük 110 Ft-ért a Veres Pálné utca egyik kiülős helyén, nehogy a vélhetően nyakas református úr - szentképiszonya közepett - lehányjon minket. Amikor viszont emberünk harmadszorra is háromat köpkött a kapott apróra, elbizonytalanodtunk mély vallásosságát illetően.

A képen amúgy egy (vélhetően) zsiráfnyakú kisded látható (nyakát takarja a pólya, a hosszúságra csak a kéz és a fej furcsa elhelyezkedéséből következtethetünk). A gyermek körül két őrangyal is legyeskedik; kiemelendő közülük a rendezői balon könyökölő, aki áhítattal kulcsolja össze imára félrebillent kezét. A gyermek nem lehet Jézus, mert nincsen világító glória a feje fölött, valószínűleg egy teljesen átlagos csecsemővel van dolgunk.

Köszönet Áginak a a szociális érzékenységből fakadó szentképvásárlásért.

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 2,64/5

Cimkék: szentkép, őrangyal,

Leírás

Fröccsöntött szenteltvíztartók, naplementében kongó harangok, foszforeszkáló kisdedek.

Dobj giccset!

Válogatott lényeg

Névadónk, az eredeti pápanyalóka Megmondjuk, mi a giccs.

Keresés

Keres

Cimkék

óra (10), angyal (10), assisi (3), üveg (4), benedek (3), betlehem (6), buddha (3), csillám (3), elemér (5), ferenc (6), Ferenc (3), feszület (8), foszforeszkáló (5), gif (6), gyertya (10), húsvét (4), hologram (3), jézus (67), könyv (5), kép (6), képeslap (3), különkiadás (3), kereszt (30), kisded (5), kulcstartó (3), lámpa (3), lengyelország (3), őrangyal (3), lufi (4), mária (8), miseruha (4), műanyag (3), műköröm (3), nyaklánc (3), nyalóka (9), pápa (48), póló (4), pap (3), pió atya (6), plakát (4), plüss (3), róma (3), rózsafüzér (4), rózsafűzér (3), retro (3), szenteltvíz (4), szenteltvíztartó (6), szentföld (3), szent ferenc (6), szent györgy (3), szentkép (17), szent kristóf (4), szentlélek (3), szűz mária (32), szobor (13), tükör (4), teréz anya (3), tetoválás (5), tojás (4), utolsó vacsora (6), videó (3), világító (4)

Cimkefelhő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Archívum

© 2008-2023, IGEN