Pápanyalóka

"Nyár, Eger, kegytárgybolt, és ilyen keresztet én még nem éltem" - írta Tamás. Hosszasan a szemlélve az alkotást bevillant: bérmálkozásra ennél jobb ajándékot nem is találhatunk. "Az ergonomikusan kacskaringózó kereszt aranyozott-műmárvány felületén a Bibliába állított pásztorbotra lángot csepegtető Szentlélek valóban felejthetetlenné teheti a bérmálkozás utáni ajándékátadás meghitt pillanatát" - írtuk 2009 nyarán. Kitartunk véleményünk mellett.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 3,2/5

Cimkék: kereszt

499 Ft-ért azonnal a miénk lehet az alábbi, a hivatalos megnevezés szerint "vallásos témájú pengető". Az üvegablak-imitáció és a keresztre feszítés lilult homálya olyannyira vonzó, hogy nem is tudjuk, ki az, aki nem fizetné meg rögtön a villámárat, hanem belekezdene a bizonytalan kimenetelű licitálásba. Ha keresztény rockot játszanánk, csak azért nem csaptunk volna rá rögtön, mert ragaszkodnánk a Fender-minőséghez.

Köszönet Tamásnak a képért.

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,87/5

Cimkék: pengető, kereszt, jézus, gitár,

Keresztek művirágból [+]

2010. június 30. 11:05 / nikola

A művirág a kedvenc használati tárgyaink közé tartozik, de arra még nem gondoltunk, hogy vallásos formába rendezzük.

Kedves Pápanyalókások, ezeket a csodákat Brassóban találtam, két egymás melletti virágboltnál. Nagyon gyorsan fényképeztem, nehogy elkergessenek... :) Ugyebár a világ leggyönyörűbb művirágaiból készültek a kegyelet eme letisztult kifejezőeszközei...

Üdv: Jucc

Szerintünk: 3/5

Szerintetek: 4/5

Cimkék: kereszt, művirág

Még nem jött el az én órám! [+]

2010. február 4. 12:43 / nikola

Amikor még gimnazisták voltunk, unalmas óráikon sokat ötleteltünk olyan felesleges tárgyak elméleti szinten történő megalkotásán, mint amilyen a "Jézus szava - ébresztőóra" is volt. A tervek szerint a "még ma velem leszel a paradicsomban" (Lk 23,43b) mondattal ébresztett volna. Az olvasónk által beküldött jóságok szépen illeszkednének a termékcsaládba - hátrányuk csupán az, hogy a valóságban is léteznek.

Sziasztok!

Volt szerencsém Hajdúszoboszlón tölteni pár téli napot barátnőmmel, ahol a csatolt két gyönyörűséget pillantottuk meg egy szuvenírárus standján. Gondoltam továbbítom, hátha hasznát veszitek.

Üdv,
Balázs

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 3,66/5

Viktor hívta fel figyelmünket az alábbi hirdetésre:

"Elcserélném II. János Pál pápa által megszentelt Jézus a kereszten szobrot. Nem eladnám, hanem elcserélném, bármire, ami ér neked annyit, hogy egy igazi szentelt kis szobrod legyen. Nem azért cserélem el mert nekem nincs rá szükségem, három szentelt Jézus szobrunk van, és amiota megvan, megvéd mindentől. Nem kamu a hirdetés!"

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 3,33/5

Cimkék: pápa, kereszt, jézus, eladó

Mi a giccses karácsonyfa titka? [+]

2010. január 17. 22:32 / nikola

Olvasónk, Bori küldte az alábbi jóságot, bár már emúlt vízkereszt. "Nem lett jó a kép, mert mobillal készítettem, de a lényeg azt hiszem rajta van: kereszten fűggő Jézus-karácsonyfafüzér."

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,76/5

Illatos mobildísz [+]

2009. december 8. 13:52 / nikola

Ismét rendkívül hasznos tárggyal bővült gyűjteményünk, Jucc jóvoltából:

Az még hagyján, hogy a mobilunkon is legyen kereszt vagy szentkép. Az is hagyján, hogy ez nem feltétlenül sikerül a legízlésesebbre... (Lila, sárga, csillog, világít...) De hogy illatos is legyen... Ki szagolgatja a mobilját? És a keresztjét?...

Az első képen látható keresztek illatosak. Egy honlapon találtam eme csodákra, de Románia vonatain a néha felszálló árusoknál is láttam már.

Jucc

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,75/5

Cimkék: kereszt, ikon, mobil, illatos

Megszentelt bitek [+]

2009. december 3. 19:01 / nikola

Korábban már posztoltunk kereszt alakú mp3 lejátszóról, ma pedig egy keresztként is kiváló pendriveot ajánlunk mindenki fiygelmébe, Máté jóvoltából.

Ha valaki nem csak az életét veti Krisztusba, hanem az adatait is. Ha valaki a szíve fölött nem csak Krisztus keresztjét hordaná, hanem az adatait is egycsapásra...

http://www.itmedia.sk/showitem.php?item=other-pendrive_cross_04GBbronze

Éljen a Pápanyalóka blog! Köszönjük!
Máté

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,45/5

Cimkék: kereszt, pendrive

Kereszt az autópályáról [+]

2009. augusztus 5. 16:53 / nikola

Patkószeg olvasónk nyitott szemmel járt külföldön, íme az eredmény.

Sziasztok!

Velence mellett az autópálya egy benzinkútjánál árulták ezeket a gyönyörűséges feszületeket alig 15,5 euróért. A hülyének is megéri. Tudnak valamit ezek az olaszok.

patkószeg

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 3,18/5

Cimkék: kereszt

Giccs TOP 3 - ajándékok bérmálásra [+]

2009. június 19. 12:11 / Csodatevő Nikola

A napokban kattantunk rá a Gábriel katolikus kegytárgybolt és csomagküldő szolgálat internetes főhadiszállására. Felejthetetlen szörfölésünk csúcspontját a bérmálásra szánt tárgyajánló megtekintése jelentette, melynek eszenciáját most közkinccsé tesszük.


 Ajándékok bérmálásra - TOP 3

 

1. Bérmálási emlék-kereszt

„Bérmálási aranyozott gyöngyház emlék-kereszt 15 cm magas. Falra akasztható és felállítható is. Rendkívül szép bérmálási ajándék. Ára: 1.480 Ft"

 Az ergonomikusan kacskaringózó kereszt aranyozott-műmárvány felületén a Bibliába állított pásztorbotra lángot csepegtető Szentlélek valóban felejthetetlenné teheti a bérmálkozás utáni ajándékátadás meghitt pillanatát.


 2. Szenteltvíztartó

„Békebeli típusú sárgaréz szenteltvíztartó, üveg tartállyal. 12,5 cm magas. Ára: 1.620 Ft"

 Az esztétikai oldalt most hagyjuk, ehelyett két kérdés: egy szenteltvíztartónak miért a magasságát tüntetik fel, miért nem az űrtartalmát? Amúgy mit lehet kezdeni otthon egy szenteltvíztartóval?

 3. Csodás Szűzanya - ikon


„Gyönyörű, aranyozott nyomású ikon - 14x10 cm. Ára: 1.400 Ft"

Gyönyörű.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 3,46/5

Félkarú Jézus a vázáról [+]

2009. június 8. 20:21 / nikola

Szerkesztőségünk számára nagy öröm, hogy nem csak bennfentes giccsvadászaink, hanem olvasóink is dolgoznak. A következő gyöngyszemet Endre olvasónktól kaptuk egy rövid leírás kíséretében, melyet alább közzé is teszünk, mivel alapos megfigyelő-munkáról tanuskodik.

Sziasztok! 

Nagyon tetszik a blog, szerintem hatalmas ötlet, nagyon vicces. Frissítsetek gyakrabban!

Ezt a remeket a Csepel Plázában lőttem. Az egyik bolt értékcsökkent polcán volt.

Néhány értékelendő apróság:


-törött, Jézus jobb keze hiányzik
-ocsmány "ezüstözés"
-Jézus aránytalan feje
-kitekeredett testrészek
-fantasztikus kereszt... keresztek? kicsi a nagyban üregesen...

Egyébként azon gondolkozom, hogy ilyet ki vesz. Templomi dísznek? Vagy otthonra? Vagy... ???  Mindezt görbe kaktuszok, befőttesüvegek között. Igazán csodás.

Bocs a képminőségért, telefonos fotó, kihagyhatatlan és otthagyhatatlan volt.

Üdv,
Endre

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 3,5/5

Cimkék: jézus, váza, kereszt

Keresztre feszített zenék [+]

2009. május 29. 18:41 / nikola

Talán senki számára nem ismeretlen a BKV-s unalom zenehallgatással való elütése; miért ne tehetnénk ezt úgy, hogy közben valódi missziós tettet hajtunk végre? Mi biztos a Jesus Is My Friend c. tételt döngetnénk úgy, hogy a basszustéma kiszűrődjön a fülhallgatóból, és megtérjen a velünk együtt utazó sok-sok pogány.

A képet innen loptuk.

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 3,75/5

Cimkék: kereszt, zene

Foszforeszkáló Jézus [+]

2009. április 6. 22:56 / nikola

Foszforeszkáló kegytárgy régen volt, jöjjön hát egy klasszikus prototípus a közhelyes fajtából.

Furcsa érzés persze, hogy a közhelyes illetve a prototípus szavakat vagyunk kénytelenek használni, de hát mit tegyünk, ha már a fénnyeltölthetős korpusszal gyártott keresztek se mennek manapság ritkaság-számba. A képen látható példányt még erdélyi utunk során lőttük a csíksomlyói kegytárgykereskedés egyik félreeső pultjáról 2001 táján - úgy, hogy akkor mégcsak zarándok-szezon sem volt. Annak idején különlegesnek hittük, ma már nem tartjuk annak.

Szeráf kollégánkban a következő gondolatfolyamot indította meg a még ma is kifogástalanul működő kereszt:

Csak egy gondolatkísérlet; ágyunk fölött lóg a feszület, mert vallásosak vagyunk, egyszerű, fehér műanyagból készült, kicsit amorf Krisztus. Este mikor hazamegyünk, égve felejtjük a villanyt, amíg a fürdőszobában bíbelődünk. Lefekszünk, leoltjuk a lámpát, és ekkor, mint zöldszín örökmécses, ott világít fölöttünk az Édes Jézus. Lidérces.

Csak egyetérteni tudunk.

Szerintünk: 3/5

Szerintetek: 4,12/5

Leírás

Fröccsöntött szenteltvíztartók, naplementében kongó harangok, foszforeszkáló kisdedek.

Dobj giccset!

Válogatott lényeg

Névadónk, az eredeti pápanyalóka Megmondjuk, mi a giccs.

Keresés

Keres

Cimkék

óra (10), angyal (10), assisi (3), üveg (4), benedek (3), betlehem (6), buddha (3), csillám (3), elemér (5), ferenc (6), Ferenc (3), feszület (8), foszforeszkáló (5), gif (6), gyertya (10), húsvét (4), hologram (3), jézus (67), könyv (5), kép (6), képeslap (3), különkiadás (3), kereszt (30), kisded (5), kulcstartó (3), lámpa (3), lengyelország (3), őrangyal (3), lufi (4), mária (8), miseruha (4), műanyag (3), műköröm (3), nyaklánc (3), nyalóka (9), pápa (48), póló (4), pap (3), pió atya (6), plakát (4), plüss (3), róma (3), rózsafüzér (4), rózsafűzér (3), retro (3), szenteltvíz (4), szenteltvíztartó (6), szentföld (3), szent ferenc (6), szent györgy (3), szentkép (17), szent kristóf (4), szentlélek (3), szűz mária (32), szobor (13), tükör (4), teréz anya (3), tetoválás (5), tojás (4), utolsó vacsora (6), videó (3), világító (4)

Cimkefelhő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Archívum

© 2008-2023, IGEN