Pápanyalóka

Ez kell, nem a csokinyuszi [+]

2012. április 6. 12:36 / nikola

Az Úr lazán int az édességért.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,59/5

Cimkék: jézus, csoki

Útmenti kereszt, kicsit másképp [+]

2012. február 22. 13:40 / nikola

"Na, ezzel vajon mit akart mondani a művész?"- kérdezte Főnökúr. Adósok vagyunk a válasszal.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,41/5

Cimkék: kereszt, jézus, áram

Jézust szeretni - nyakkendőn [+]

2012. február 11. 12:14 / nikola

RozCsitól nyakkendőt kaptunk, ami nagyon kell, a Katolikus Bálra még épp be lehet szerezni.

Kedves Szerkesztőség!

Hosszú idő után eszembe jutott, hogy milyen rég jártam már a kedvenc giccsgyűjtő oldalamon. :) Ennek örömére küldök is egy ritka ruházati gyöngyszemet, melyet kínai barátainknál lehet beszerezni. Külön figyelmet igényel a rózsaszín-piros színkombináció és a vele egy állványon lévő - noha a háttérben megbújó - pókeres és káma szutrás darabok.

Üdv,
RozCsi

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,42/5

Cimkék: nyakkendő, jézus

Kegyes ragtapasz [+]

2011. június 19. 13:53 / nikola

Kifejezetten magas minőségű giccset kaptunk Judittól:

Kedves Nikola!

Az alábbi linken található Jézusos ragtapaszt szeretném figyelmetekbe ajánlani. A nemrég bemutatott hátizsákkal ugyan nem veszi fel a versenyt, de azért mégiscsak a Pápanyalókán lenne a legméltóbb helye. (A különleges dizájnhoz kapcsolódó további gyógyitó hatásról nem tudok, de Jézus es a dobozban lévö ingyenes jatek együtt biztosan felgyorsitjak a sebgyógyulast.)

Üdvözlettel:
Judit

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 5/5

Cimkék: jézus, ragtapasz

Hát Izsák! [+]

2011. május 21. 11:16 / nikola

Jézus lángoló szíve, tanító kéztartása, és cipzáron átívelő glóriája is ráfért az alábbi Eastpak hátizsákra. Köszönet a képért és a történetért Jucc-nak.

Kedves Giccsbarátok!

Rég küldtem már valamit, pedig szinte mindig van néhány dolog a tarsolyomban. Pótolom eddigi legnagyobb hiányosságomat, melyre egy kirándulás alkalmával jöttem rá... Pellengérre állítom a giccseket, s közben elfelejtem, hogy az egyik legdurvább giccs birtokosa én magam vagyok. Mea maxima culpa...

Gimis koromban vettem az Eastpak eme csodáját. Szétcikiztek miatta (nem vallási iskolába jártam, de ott sem lett volna más a helyzet). Református családom meg mikor meglátta, levegő után kapkodott (hónapokig levettem a lakás ajtajában, és fordítva vittem be).

Mivel jó minőségű, még most is tartja magát. Ma már őrültségem korai szimbólumaként hordom újra, főleg biciklizés, kirándulás közben, s vidéki hittudományi főiskolánkon. Még mindig Jézus az egyik legnagyobb polgárpukkasztó. De találkoztam már három emberrel (egy kegytárgyboltos, egy szerzetes és egy hittudományi fősulis), aki tényleg odavolt érte. Pedig ábrázolásilag hagy némi kívánnivalót maga után... :)

Ím, lássatok csodát!

Üdv.: Jucc

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,93/5

Cimkék: hátizsák, jézus

Újabb testvéroldalra bukkantunk [+]

2011. április 15. 10:06 / nikola

Olvasónk, Kriszti hívta fel figyelmünket a Saint Kitsch szakblogra, mely igen magas szinten űzi a giccsfeltárást. Kanadai testvéroldalunk tartalmából az alábbiakban adunk egy kis ízelítőt:

Ezt a képet végül nem tudtuk értelmezni.

Teréz anya széles méretválasztékban kapható a piacon.

Ezért az alkotásért tudnánk adni pár korbácsütést.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,35/5

Jézus meleg szeretete [+]

2011. április 6. 11:42 / nikola


"Jézus szíve hol lángol a szeretettől, hol pedig éppen csak pislákol. Jézus szeretetét a Főgáz szolgáltatja." - írta nekünk jó cimboránk, Andris, csatolmányként pedig az alábbi remekművet küldte:

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,76/5

Cimkék: bojler, jézus, láng

Szentévi szentkép [+]

2011. március 7. 17:06 / nikola

Az 1925-ös szentév kártyájával cáfoljuk azt a tételt, miszerint régen minden jobb volt.

Az 1925-ös szentévet amúgy XI. Pius pápa hirdette meg. Az esemény hazánk sszempontjából is jelentős: körülbelül 12 ezer magyar zarándokot regisztráltak Rómában.

Köszönet Balázsnak a retroritkaságért.

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 3,79/5

Mindig is sokra tartottuk a bibliai akkciófigurákat; ám most tényleg igazi ínyencségekkel halmoztak el minket olvasóink. Az alábbiakban az egyedi figurák mellett szettben kapható, ritkaságnak számító darabok is találhatóak.

Dániel próféta már önmagában is igen ritka darab; az ajándék műanyagoroszlán kifejezetten figyelmes gyártóra utal.

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,9/5

Elemér, a szentföldi giccsvadász magyarországiakhoz írt harmadik leveléből:

Testvéreim!

Kellemes csalódás volt Kursi. Egy kedves kis hely a Genezáreti tó keleti partján, egy kedves zsidó jegyeladó lánnyal, aki elénekelte velünk a „Tavaszi szél vizet áraszt" kezdetű örökzöld sanzont. A hagyomány szerint itt űzött bele Jézus 2000 tisztátalan lelket a malacokba, hogy azok berohantak a vízbe. Szimbolikusan ez azért volt jelentős cselekedet, mert abban az időben feszítettek 2000 galileai zarándokokat. És mivel az Ószövetség szerint „átkozott ki a fán függ", az ő üdvösségük még kérdőjeles volt, ezt a túlvilági szakadékot hidalta át Jézus ez ilyen megoldással. Most bizánci bazilikarom tanúskodik erről, aranyos gyümölcs- és csirke-mozaikokkal.Innen küldöm a következő giccsadagot.

Furcsa lila dísztárgy, Krisztus portréval.

Szűz Mária Jeruzsálem fölött lebeg.

Tükörrel kombinált miatyánk-tábla; minden háztartás fontos eleme.

A mindennapos giccszuhatagban elkeveredett levél került elő postafiókunkból: a mi mea culpánk, hogy advent harmadik hetében közöljük csak a dunakeszi Szent Mihály-napi búcsú kíváló minőségű giccstermését. Köszönet Enikőnek a gyűjtésért.

Kedves Pápanyalóka Szerkesztősége!

Mint minden évben, idén is megünnepelték Dunakeszin Szent Mihály napját a szeptember 29-e utáni vasárnapon. A búcsún volt minden, mi szem-szájnak ingere: medvecukor, nyalóka, ringlispíl, dodzsem, kínai gagyi, erdélyi bőrcipő. És a rendszerváltás óta "örvendetes" módon újra egyértelművé válhat a vásári bámészkodók számára is, hogy azért ennek az ünnepnek mégiscsak van valami köze a katolicizmushoz - megjelentek a kegytárgyak, Mária-szobrok, imafüzetek. Abban azért nem vagyok biztos, hogy pont ebben a formában kéne visszaemelni a kereszténységet az ünnepbe... Kíváncsi vagyok, mit szóltok hozzá, nekem a Jézus Szíve-szőnyeg az abszolút kedvencem. :)

Üdvözlettel:
Enikő

Rojtfüggöny-imitáció, rózsafüzérek segítségével.

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,54/5

"Törjünk be az iparba Szilvió! Pápanyalóka realoaded!!!" - felkiáltással posztolták kollégánk szégyenfalára az alábbi csokibetlehemet. A fotó gondolatlavinát indított; egyesek már a selyemcukor-Koránért kiáltottak, az összegyűlt giccsek pedig posztot követeltek maguknak.

A csokibetlehem volt az indikátor.

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,9/5

Elemér, a szentföldi giccsvadász magyarországiakhoz írt második leveléből:

Testvéreim!

Másfél hét után könnyen hozzá lehet szokni az itteni élethez. Ma egy kolostornál voltam, ahol a kegytárgyboltban költekező turistákat figyeltem.

Az angolok, németek keveset vásárolnak, de azt megfontoltan, kulturáltan. A franciák bunkók, nem hajlandóak megszólalni angolul, már amikor bejönnek is a saját nyelvükön köszönnek, mintha akkora világnyelv lenne, vagy otthon lennének. Az amerikaiak viccelődnek, közvetlenek, s jobban el vannak eresztve pénzzel, az afrikaiak sokszor elviselhetetlenek, mert tülekednek; nagy tételben vásárolnak, kiabálnak, bemennek a pult mögé, agresszívak. Hasonlóak az indiaiak, csak ők alacsonyabbak. Néha a koreaiak is ilyenek. Az mindeközben pofátlanul alkudoznak. Mondjuk az eladó rutinos volt: úgy elkezdte felfele alkudni az egyik gyöngyszem árát, hogy végül drágábban vitte el a koreai hölgy.

Szóval itt ilyen egy nap. Küldök pár megkapó giccset a boltból.

Legjobban a fából faragott, imára kulcsolt kéz fogott meg a szobrok közül.

Sivatagot nem mertek rátenni.

A Jézusból Máriába áttűnő jelenés falikép változata a világ bármely pontján megtalálható.

 

499 Ft-ért azonnal a miénk lehet az alábbi, a hivatalos megnevezés szerint "vallásos témájú pengető". Az üvegablak-imitáció és a keresztre feszítés lilult homálya olyannyira vonzó, hogy nem is tudjuk, ki az, aki nem fizetné meg rögtön a villámárat, hanem belekezdene a bizonytalan kimenetelű licitálásba. Ha keresztény rockot játszanánk, csak azért nem csaptunk volna rá rögtön, mert ragaszkodnánk a Fender-minőséghez.

Köszönet Tamásnak a képért.

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,87/5

Cimkék: pengető, kereszt, jézus, gitár,

Jézus, XXIII. János és Kennedy [+]

2010. szeptember 27. 16:25 / nikola

Még mindig tart a nyári olvasói termés feldolgozása! Zsuzsitól a nyáron olyan tartalmas gyűjteményt kaptunk, amit csak több részletben tudtunk feldolgozni. Íme az első epizód, melyben a politikai és a keresztény giccs közös szerelemgyermeke mutatkozik be: "Az első képen Jézus látható, XXIII. Jánossal és Kennedy elnökkel. Erről a Szamárköhögés legendás mondata jutott eszembe:"Kedves Hruscsov és Eisenhower úr!" - írta levelében Zsuzsi. Már csak arra vagyunk kíváncsiak, nem készült-e az elmúlt hetekben hasonló alkotás az Úrról, amint XVI. Benedek pápa és Schmitt Pál vállát lapogatja.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,85/5

Leírás

Fröccsöntött szenteltvíztartók, naplementében kongó harangok, foszforeszkáló kisdedek.

Dobj giccset!

Válogatott lényeg

Névadónk, az eredeti pápanyalóka Megmondjuk, mi a giccs.

Keresés

Keres

Cimkék

óra (10), angyal (10), assisi (3), üveg (4), benedek (3), betlehem (6), buddha (3), csillám (3), elemér (5), ferenc (6), Ferenc (3), feszület (8), foszforeszkáló (5), gif (6), gyertya (10), húsvét (4), hologram (3), jézus (67), könyv (5), kép (6), képeslap (3), különkiadás (3), kereszt (30), kisded (5), kulcstartó (3), lámpa (3), lengyelország (3), őrangyal (3), lufi (4), mária (8), miseruha (4), műanyag (3), műköröm (3), nyaklánc (3), nyalóka (9), pápa (48), póló (4), pap (3), pió atya (6), plakát (4), plüss (3), róma (3), rózsafüzér (4), rózsafűzér (3), retro (3), szenteltvíz (4), szenteltvíztartó (6), szentföld (3), szent ferenc (6), szent györgy (3), szentkép (17), szent kristóf (4), szentlélek (3), szűz mária (32), szobor (13), tükör (4), teréz anya (3), tetoválás (5), tojás (4), utolsó vacsora (6), videó (3), világító (4)

Cimkefelhő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Archívum

© 2008-2021, IGEN