Pápanyalóka

A mai nap egyik állandó zsánerünkkel folytatjuk a várakozást. Külön kedvencunk a felhőpamacson hasaló, megtaposott angyal.

Kedves Pápanyalóka!

Örökzöld témát jelentenek a bejárati ajtók mellé falra szögezett, lehetőleg fröccsöntött vagy porcelánból készült és kézzel festett szenteltvíztartók, Most ebből küldök egy gondosan kimunkált darabot, amelyet a Guadalupei Szűzanya ihletett. Az arc kidolgozása bennem enyhe matrojska-baba érzetet kelt.

üdv.
András

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,5/5

Lanton zúzza az angyal [+]

2013. május 25. 13:51 / nikola

Az amúgy növényi alapokon nyugvó keresztet a korpuszként rárepülő, szürkére mázolt angyal és lantja teszi egyedivé.

Sziasztok!

Az alábbi ízléses tárgyat Dunaszerdahelyen találtam. Bocsánat a belógó kézért, remélem az esztétikai élményből nem von le.

zsánka

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4/5

Cimkék: kereszt,, angyal

Közbelépésre a fotón való megörökítés utánra rendelt megsemmisítési ítélet padon való elhagyási ítéletre változott. A gyertyát rekviráltuk.

Gergő

Szerintünk: 3/5

Szerintetek: 3/5

Cimkék: angyal, gyertyatartó

Hogyan adja el Jézus a sütőt? [+]

2012. február 9. 11:54 / nikola

Lassan végére jutunk a tavalyi küldeményeitek feldolgozásának. Alább látható Enikő gyűjteménye, néhány apró megjegyzéssel, még az adventi időből.

Az első kép a tavaszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozón készült. Ilyen cuki kis angyalkákat természetesen minden katolikus fiatal szívesen tart a könyvespolcán.

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,66/5

Jézus és a festett tigrisek [+]

2011. március 14. 11:15 / nikola

A festett tigris a giccs egyik fő ismertetőjele, így mi is csak egyet tudunk érteni Szabolccsal: megfelelő helyre került az alábbi, impulzív Jézus Szíve ábrázolás. Rejtett kincs a Jézus balján odaadóan hintázó kisangyal.

A kép a kisinyovi piacon készült, érdemes megfigyelni, hogy a középpontban levő műalkotás esztétikai értékét tekintve mennyire adekvát környezetbe került. Amíg nézelődtem, nem volt rá vevő.

Üdv,
Szabolcs

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4/5

A mindennapos giccszuhatagban elkeveredett levél került elő postafiókunkból: a mi mea culpánk, hogy advent harmadik hetében közöljük csak a dunakeszi Szent Mihály-napi búcsú kíváló minőségű giccstermését. Köszönet Enikőnek a gyűjtésért.

Kedves Pápanyalóka Szerkesztősége!

Mint minden évben, idén is megünnepelték Dunakeszin Szent Mihály napját a szeptember 29-e utáni vasárnapon. A búcsún volt minden, mi szem-szájnak ingere: medvecukor, nyalóka, ringlispíl, dodzsem, kínai gagyi, erdélyi bőrcipő. És a rendszerváltás óta "örvendetes" módon újra egyértelművé válhat a vásári bámészkodók számára is, hogy azért ennek az ünnepnek mégiscsak van valami köze a katolicizmushoz - megjelentek a kegytárgyak, Mária-szobrok, imafüzetek. Abban azért nem vagyok biztos, hogy pont ebben a formában kéne visszaemelni a kereszténységet az ünnepbe... Kíváncsi vagyok, mit szóltok hozzá, nekem a Jézus Szíve-szőnyeg az abszolút kedvencem. :)

Üdvözlettel:
Enikő

Rojtfüggöny-imitáció, rózsafüzérek segítségével.

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,54/5

A giccs-okozta örömön túlmutató poszttal jelentkezünk, Gergő fotósorozatának jóvoltából. Az alábbi gyűjtemény ugyanis a valódi, ordenáré giccsek mellett olyan apróságokat is tartalmaz, melyek csupán dokumentarista egyszerűséggel megörökített valóság mozaikkockái; a XXI. századba csontosodott múlt színes darabkái.

.

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,4/5

Mit kezdjünk a vallásközi giccsel? [+]

2010. szeptember 6. 14:53 / nikola

Nagyon fontos ám veszélyes területre evezett olvasónk, Jani, amikor az alábbi finomságot küldte blogunknak Sankt Gallenből:

Sziasztok!

Kicsit tanakodtam, hogy elküldjem-e ezt a remek alkotást nektek. Nem tudom ugyanis, hogy belefér-e a keresztény giccs kategóriájába, inkább vallásközi giccsnek mondanám. Nehezen tudom értelmezni az egészet egyben, de mint oly sokszor, most is érdemes megcsodálni a részleteket.

Üdv, és további jó munkát! :)
Jani
(egy lelkes olvasótok, aki jelenleg kihelyezett svájci tudósítónak is tekinthető)

A krisnás színekbe öltöztetett Buddha szárnnyal és glóriával pusztító erővel hat a vizuális túlkapásokra érzékeny retinára. A festett porceánformába öntés már-már fel sem tűnik emellett.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 5/5

Üvegharang angyalkával [+]

2010. március 4. 14:23 / nikola

Az alábbi furcsa használati(?) tárgy tippünk szerint fejjell lefelé fordított, talptörött, csengettyűvé alakított talpaspohár, melyben a rózsaszín kisangyalkára hárul a harangnyelv szerepe. Merész.

Köszönet Tamásnak a képért.


Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,59/5

Lángoló feszületek [+]

2010. január 26. 13:35 / nikola

"Jaj." - Ennyit fűzött csak hozzá beküldött képéhez olvasónk, Nóri. Eleinte mi is vonakodtunk attól, hogy részletesebben elemezzük a műtárgyakat, ám pár nap emésztési idő után rájöttünk, hogy valójában keresztény köntösbe bújtatott sátánista-ateista kegytárgyakkal van dolgunk: mégis, ki más gyújtana meg egy viasz-feszületet?

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 3,88/5

Leírás

Fröccsöntött szenteltvíztartók, naplementében kongó harangok, foszforeszkáló kisdedek.

Dobj giccset!

Válogatott lényeg

Névadónk, az eredeti pápanyalóka Megmondjuk, mi a giccs.

Keresés

Keres

Cimkék

óra (10), angyal (10), assisi (3), üveg (4), benedek (3), betlehem (6), buddha (3), csillám (3), elemér (5), ferenc (6), Ferenc (3), feszület (8), foszforeszkáló (5), gif (6), gyertya (10), húsvét (4), hologram (3), jézus (67), könyv (5), kép (6), képeslap (3), különkiadás (3), kereszt (30), kisded (5), kulcstartó (3), lámpa (3), lengyelország (3), őrangyal (3), lufi (4), mária (8), miseruha (4), műanyag (3), műköröm (3), nyaklánc (3), nyalóka (9), pápa (48), póló (4), pap (3), pió atya (6), plakát (4), plüss (3), róma (3), rózsafüzér (4), rózsafűzér (3), retro (3), szenteltvíz (4), szenteltvíztartó (6), szentföld (3), szent ferenc (6), szent györgy (3), szentkép (17), szent kristóf (4), szentlélek (3), szűz mária (32), szobor (13), tükör (4), teréz anya (3), tetoválás (5), tojás (4), utolsó vacsora (6), videó (3), világító (4)

Cimkefelhő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Archívum

© 2008-2024, IGEN