Pápanyalóka

Szolár Buddha [+]

2011. április 29. 10:42 / nikola

Vallásokon átívelő különkiadásunk ma a Praktiker-webshop kínálatából szemezget. A kifejezetten környezettudatos, lótuszból kinövő lámpa a Buddha tarkóján lévő napkollektor által összegyűjtött energia segítségével világít. Köszönet Tímeának a giccsvadászatért.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 5/5

Cimkék: buddha, lámpa

Mit kezdjünk a vallásközi giccsel? [+]

2010. szeptember 6. 14:53 / nikola

Nagyon fontos ám veszélyes területre evezett olvasónk, Jani, amikor az alábbi finomságot küldte blogunknak Sankt Gallenből:

Sziasztok!

Kicsit tanakodtam, hogy elküldjem-e ezt a remek alkotást nektek. Nem tudom ugyanis, hogy belefér-e a keresztény giccs kategóriájába, inkább vallásközi giccsnek mondanám. Nehezen tudom értelmezni az egészet egyben, de mint oly sokszor, most is érdemes megcsodálni a részleteket.

Üdv, és további jó munkát! :)
Jani
(egy lelkes olvasótok, aki jelenleg kihelyezett svájci tudósítónak is tekinthető)

A krisnás színekbe öltöztetett Buddha szárnnyal és glóriával pusztító erővel hat a vizuális túlkapásokra érzékeny retinára. A festett porceánformába öntés már-már fel sem tűnik emellett.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 5/5

Action-figurák a giccshatáron [+]

2010. május 18. 12:22 / nikola

Amikor dszg kolléga átdobta az alábbi reklámvideót, nem tudhatta, hogy nekünk egész gyűjteményünk van különböző vallású action-figurákból, és már csak arra várunk, hogy legyen egy kevés időnk arra, hogy hosszabb posztot szenteljünk a jelenségnek.

A videó amúgy segített: úgy kavarta fel a szerkesztőségi állóvizet, mint a kézmosótálba nyúló Pilátus. Ám mielőtt elvesznénk a fröccsöntött műanyagok kusza labirintusában, rögzítsük: a vallásos giccs egyik valódi határterülethez érkeztünk; nem méltányos ezen alkotásokara úgy tekinteni, mint egy foszforeszkáló rózsafüzérre, vagy egy szentképpel díszített öngyújtóra.

Az elemzés folytatása előtt nézük meg a reklámfilmet!

E filmrészletet sehogy nem tudjuk valódi (vö.: jóindulatú, jámbor) giccsként értékelni. Míg mondjuk egy II. János Pál pápával díszített bögrében fel tudjuk fedezni a torzult vallásosság megindító stílusjegyeit, a tisztelet ilyen furcsamód történő kifejeződéseit stb., az action-figura, mint műfaj, nálunk sokszor kivágja a biztosítékot. Keveredik a blaszfémiába hajló öncélúság, és a valóban létező gagyizmus.

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Leírás

Fröccsöntött szenteltvíztartók, naplementében kongó harangok, foszforeszkáló kisdedek.

Dobj giccset!

Válogatott lényeg

Névadónk, az eredeti pápanyalóka Megmondjuk, mi a giccs.

Keresés

Keres

Cimkék

óra (10), angyal (10), assisi (3), üveg (4), benedek (3), betlehem (6), buddha (3), csillám (3), elemér (5), ferenc (6), Ferenc (3), feszület (8), foszforeszkáló (5), gif (6), gyertya (10), húsvét (4), hologram (3), jézus (67), könyv (5), kép (6), képeslap (3), különkiadás (3), kereszt (30), kisded (5), kulcstartó (3), lámpa (3), lengyelország (3), őrangyal (3), lufi (4), mária (8), miseruha (4), műanyag (3), műköröm (3), nyaklánc (3), nyalóka (9), pápa (48), póló (4), pap (3), pió atya (6), plakát (4), plüss (3), róma (3), rózsafüzér (4), rózsafűzér (3), retro (3), szenteltvíz (4), szenteltvíztartó (6), szentföld (3), szent ferenc (6), szent györgy (3), szentkép (17), szent kristóf (4), szentlélek (3), szűz mária (32), szobor (13), tükör (4), teréz anya (3), tetoválás (5), tojás (4), utolsó vacsora (6), videó (3), világító (4)

Cimkefelhő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Archívum

© 2008-2024, IGEN