Pápanyalóka

Erotikus illat a szentkúti kegyhelyről [+]

2013. augusztus 21. 16:21 / nikola

Mátraverebély-szentkúton találtam ezt a felbecsülhetetlen értékű botrányt - írta olvasónk, Cili. Köszönet a kiváló minőségű giccsért.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 5/5

Cimkék: gyertya

Mémből giccs [+]

2012. október 24. 20:01 / nikola

Már keresztény giccsként is fogyasztható a spanyolországi félreretusált templom-freskó, mely a közelmúltban mémként járta be az internet legmélyebb bugyrait. Köszönjük a találatot Nórinak.

Körömlakként egészen meghökkentő látványt nyújt.

Gyertyán is jól mutat.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,57/5

Cimkék: gyertya, jézus, mém, köröm

János Pál és a méhviasz [+]

2012. július 7. 11:43 / nikola

Ha igazán minőségi kontentot szeretnénk közszemlére bocsátani, mindig a lengyelországi levelek között kutakodunk. Ezúttal sem tettünk másként, fogadjátok szeretettel Betti szerzeményeit.

Sziasztok,

sok korábbi beküldőtökhöz hasonlóan egy Lengyelországi utazáson fedeztem fel a keresztény giccs igazi mélységeit. Köszi az eddigi és jövőbeni gyűjtéseitekért, jó tudni, hogy nem csak nekem fáj! :)

Betti

Krakkó főterén, egy méhészet kínálatában találtuk meg II. János Pál arcát méhviasz-gyertyából.

Ha azt gondolnánk, hogy JP II boldoggá avatása után „szabadult el a pokol", hát nem, az előző Szentatya maga szentelte fel Wadowicében a Szent Péter- templomot, saját képmásával a színezett üvegablakon. A templom mögötti kertben viszont már nem kis erőfeszítésembe került komolynak és ájtatosnak maradni, ugyanis cukimuki állatkás virágtartókkal tették kedélyesebbé a keresztutat:

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 1,92/5

Lőcse reloaded [+]

2011. április 12. 17:54 / nikola

Az alábbi meglepetés érkezett postaládánkba. A kitartó szorgalomért mindenképp jár az öt pont.

Visszamentem Lőcsére, csak azért, hogy jobb képet hozzak a tavalyi helyett.

Ágnes-Rita

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 5/5

Cimkék: gyertya, lőcse

Digitális gyertyagyújtás Lőcsén [+]

2010. november 15. 14:27 / nikola

Újabb pénzbedobós-gyertyagyújtós imádkozóhelyről kaptunk képeslapot.

A lőcsei Szent Jakab templomban fotóztam, ahol tilos fotózni; főleg Magyaroknak :) Elnézést a kép minőségéért.

Ágnes-Rita

 

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,75/5

Cimkék: gyertya, villany

Olvasónk Toledo egyik templomában bukkant rá az alább látható, innovatív gyertyagyújtó helyre. A megoldás a spanyolok környezettudatosságát és széndioxidkibocsátás elleni küzdelmét is dicséri. Külön figyelmet érdemel a préselt-laminált deszkakörnyezet. Sajnos, azt nem sikerült megtudni, hány wattot fogyaszt egy-egy izzó, illetve hány percig világít. De akkor sem lennénk most a viaszgyertya-lobbi helyében.

Az egyetlen pislákoló villanykörtét NEM olvasónk izzította.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,25/5

Cimkék: gyertya, villany

Pápás gyertya a kínaiból [+]

2010. március 9. 17:13 / nikola

Zita több hónappal ezelőtt küldte nekünk az alábbi gyöngyszemet, amit valahogy jól elkevertünk. Kár lett volna érte.

Egy klasszikus pápa-gyertya. Ami megkapó rajta, az a pápánk kedves mosolya. Erdélyben, Csíkszeredán lőttem egy kínaiban (igen, ott is van olyan...). Komoly kihívás volt lefotózni, az eladónő rettentően csúnyán nézett rám...

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 3,83/5

Cimkék: pápa, gyertya

Lángoló feszületek [+]

2010. január 26. 13:35 / nikola

"Jaj." - Ennyit fűzött csak hozzá beküldött képéhez olvasónk, Nóri. Eleinte mi is vonakodtunk attól, hogy részletesebben elemezzük a műtárgyakat, ám pár nap emésztési idő után rájöttünk, hogy valójában keresztény köntösbe bújtatott sátánista-ateista kegytárgyakkal van dolgunk: mégis, ki más gyújtana meg egy viasz-feszületet?

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 3,88/5

Máriásgyertya [+]

2009. november 19. 10:34 / nikola

Bearanyozta csütörtök délelőttünket lelkes olvasónk, Márton: mindig is oda voltunk a funkcionálisan használhatatlan, használati tárgynak látszó giccsekért.

Kedves Szerkesztőség!

Ebbe a gyöngyszembe egy hete futottam bele a Match-ban. Sajnos a kép minősége gyenge, de nem voltam felkészülve, és csak poros telefon-kamera volt nálam. Egy gyertya rejlik a henger belsejében, Szűz Mária arca pedig kartonlapon van köré kanyarintva. Ahogy meggyújtod a gyertyát, a kép is meggyullad, mert a borítás túl közel van a kanóchoz :)

Üdv.
Márton

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,44/5

Cimkék: szűz mária, gyertya

Az országalmástul vitrinbe zárt Jézus [+]

2009. augusztus 31. 12:30 / nikola

"A prágai Kisjézus gyertyával" címmel érkezett hozzánk az alábbi műremek, bár dszg kollégánk egy budapesti rendház oldalfolyosóján bukkant rá. Az országalmástul vitrinbe zárt Jézus alapkoncepció mindenfajta aranyfestés nélkül is büntetne, hát még így, szikrázóan aranyosan... Egyetlen hiányérzetünk, hogy a gyertyák nem pislákolnak.

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 1,73/5

Cimkék: jézus, vitrin, gyertya

Leírás

Fröccsöntött szenteltvíztartók, naplementében kongó harangok, foszforeszkáló kisdedek.

Dobj giccset!

Válogatott lényeg

Névadónk, az eredeti pápanyalóka Megmondjuk, mi a giccs.

Keresés

Keres

Cimkék

óra (10), angyal (10), assisi (3), üveg (4), benedek (3), betlehem (6), buddha (3), csillám (3), elemér (5), ferenc (6), Ferenc (3), feszület (8), foszforeszkáló (5), gif (6), gyertya (10), húsvét (4), hologram (3), jézus (67), könyv (5), kép (6), képeslap (3), különkiadás (3), kereszt (30), kisded (5), kulcstartó (3), lámpa (3), lengyelország (3), őrangyal (3), lufi (4), mária (8), miseruha (4), műanyag (3), műköröm (3), nyaklánc (3), nyalóka (9), pápa (48), póló (4), pap (3), pió atya (6), plakát (4), plüss (3), róma (3), rózsafüzér (4), rózsafűzér (3), retro (3), szenteltvíz (4), szenteltvíztartó (6), szentföld (3), szent ferenc (6), szent györgy (3), szentkép (17), szent kristóf (4), szentlélek (3), szűz mária (32), szobor (13), tükör (4), teréz anya (3), tetoválás (5), tojás (4), utolsó vacsora (6), videó (3), világító (4)

Cimkefelhő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Archívum

© 2008-2024, IGEN