Pápanyalóka

Keresztek művirágból [+]

2010. június 30. 11:05 / nikola

A művirág a kedvenc használati tárgyaink közé tartozik, de arra még nem gondoltunk, hogy vallásos formába rendezzük.

Kedves Pápanyalókások, ezeket a csodákat Brassóban találtam, két egymás melletti virágboltnál. Nagyon gyorsan fényképeztem, nehogy elkergessenek... :) Ugyebár a világ leggyönyörűbb művirágaiból készültek a kegyelet eme letisztult kifejezőeszközei...

Üdv: Jucc

Szerintünk: 3/5

Szerintetek: 4/5

Cimkék: kereszt, művirág

Mit enne ma Keresztelő Szent János? [+]

2010. június 24. 11:30 / nikola

Mindig is szerettük a bibliai recepteket, olyannyira, hogy az IGEN hasábjain nyomtatásban is megjelent a "sareptai özvegy lepénye" fantázianévre hallgató, pocsácsa-szerű tésztakészítmény receptje. (Mondjuk a receptben szereplő apróra vágott kakukkfű nem volt teljesen autentikus, de a végeredmény finom lett.)

A napokban kápráztatott el minket olvasónk, Zsuzsi egy újabb testvéroldal-gyanús bloggal, a Catholic Cuisine-nal.

Sziasztok!

Hadd mutassam most be az igazán katolikus háziasszony szakácskönyvét! Ez a blog szerintem jó ötlet. Szeretünk sütni-főzni, különleges recepteket életre kelteni, de mondjuk a Szent Szív-muffin vagy a Special Ratzi Birthday  edition muffin már pápanyalókát kíván. Közel száz recept, tessék csemegézni!

Jó étvágyat!
Zsuzsi

Szent Szív torta, édesszájúaknak.

A puszta ízei, Keresztelő Szent Jánosra emlékezve.

Ha unod a pápanyalókát, egyél pápa-muffint!

 

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,62/5

Nem tudjuk, mert takarja az esernyő.

Sziasztok!

...és most hadd mutassam be a pápanyalóka egyik igen tisztelt fogyasztóját: a pápába feltűnően szerelmes néni napernyője száz évvel ezelőtt magától beálló kiközösítésre adott okot.

Zsuzsi

Szerintünk: 3/5

Szerintetek: 3,71/5

Cimkék: pápa, esernyő

Püspöknek születni kell [+]

2010. június 9. 10:55 / nikola

Bevalljuk, remegő kézzel nyitottuk meg Zsuzsi levelét, hiszen nem sok jót ígért tárgya, a 19 egymás után pakolt á-betű. Csak egy korábbi poszt jut eszünkbe a képről, amely szerint senki sem születik papnak. Egyúttal felszólítjuk a Szent Inkvizíciót, hogy a szülőket gyorsított eljárás keretében terelje a máglya megtisztító lángnyelvei felé.

Sziasztok!

Na neki készül a plüss templom, plüss keresztvíz, plüss kelyhek, plüss szentségtartó... Többet nem mondok, mert már szentségsértő leszek. Egy biztos: ezt a képet már nem tudom mivel kommentálni.

Zsuzsi

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,87/5

Cimkék: kisded, püspök, miseruha

Tükör által, homályosan [+]

2010. június 7. 11:56 / nikola

"Ma még csak tükörben, homályosan látunk, akkor majd színről színre. Most még csak töredékes a tudásom, akkor majd úgy ismerek mindent, ahogy most engem ismernek. Addig megmarad a hit, a remény és a szeretet, ez a három, de közülük a legnagyobb a szeretet." (1Kor 13:12-13)

(Köszönet Nórinak a képért. Állítólag a csomag kapható a Sugarshopban.)

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 3,6/5

Cimkék: jézus, tükör

A kétezres évek pápás giccsei eddig legalább annyira hiányoztak blogunkról, mint Pilátus a krédóból. Ám most Zsuzsi jóvoltából ezen a téren is hatalmasat léptük előre: íme néhány pápanyalóka-kompatibilis szentkép XII. Piusról.

Amint XII. Piusról írtam a szakdolgozatomat, kezembe akadt pár szentkép. Hát, a régieknek sem kellett a szomszédba menni giccsért! De ha választani lehet, legyen inkább szentkép, a Pacelli-pápa képét nem szívesen ízlelgetném nyalókán. Amúgy nagyon tetszik a ronda miseruhás oldal, köszi, hogy belinkeltétek. Ami a plüss-templomot illeti, ha a plüss papbácsira hajtogatnánk egy parányi mitrát, plüsspök lenne belőle.

Zsuzsi

Pius feketén-fehéren, Róma négy pápai bazilikájával és némi fényárral. Képeslap-gyanús.

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 3,37/5

Leírás

Fröccsöntött szenteltvíztartók, naplementében kongó harangok, foszforeszkáló kisdedek.

Dobj giccset!

Válogatott lényeg

Névadónk, az eredeti pápanyalóka Megmondjuk, mi a giccs.

Keresés

Keres

Cimkék

óra (10), angyal (10), assisi (3), üveg (4), benedek (3), betlehem (6), buddha (3), csillám (3), elemér (5), ferenc (6), Ferenc (3), feszület (8), foszforeszkáló (5), gif (6), gyertya (10), húsvét (4), hologram (3), jézus (67), könyv (5), kép (6), képeslap (3), különkiadás (3), kereszt (30), kisded (5), kulcstartó (3), lámpa (3), lengyelország (3), őrangyal (3), lufi (4), mária (8), miseruha (4), műanyag (3), műköröm (3), nyaklánc (3), nyalóka (9), pápa (48), póló (4), pap (3), pió atya (6), plakát (4), plüss (3), róma (3), rózsafüzér (4), rózsafűzér (3), retro (3), szenteltvíz (4), szenteltvíztartó (6), szentföld (3), szent ferenc (6), szent györgy (3), szentkép (17), szent kristóf (4), szentlélek (3), szűz mária (32), szobor (13), tükör (4), teréz anya (3), tetoválás (5), tojás (4), utolsó vacsora (6), videó (3), világító (4)

Cimkefelhő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Archívum

© 2008-2024, IGEN