Pápanyalóka

Jézus és a 220 Volt [+]

2009. október 29. 14:44 / nikola

Olvasónk, Balázs, nem felejtette otthon fényképezőgépét, amikor giccsvadászatra indult. Alább Balázs rövid levele és a gyűjtés eredménye.

Kedves Szerkesztők!

Néhány gyöngyszem egy osztrák falucska (Mönchhof) egyébként szép, magántulajdonú skanzenjából. Nem világbajnokok a képek, de a Dalí képét parafrazeáló művész alkotása, a galambocskás szenteltvíztartó vagy a "varázskőből" készült világító Jézus (vezeték a háttérben) talán megér egy posztot. A képek minőségéért elnézést kérek, nem vagyok egy fényképezőmágus, ráadásul egy pajta fényviszonyai ezt engedték. Mottó: a becses ősök hitét kétségbe nem vonva, ám ízlésükön jókat rökönyödve.

Üdv.
Balázs

 

Népies Dalí-installáció

Kimunkált szenteltvíztartó

Jézus és a váltóáram

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,25/5

Fényűző vacsora az Úr tenyerén [+]

2009. október 28. 14:46 / nikola

Boritól kaptuk az alábbi ínyencfalatot egy rövid, de lényegretörő levél kíséretében.

A képeket Angliában készítettem, eredetileg Romániából kapta a bácsi e gyöngyszemet. Nem sikerültek jól a fotók, sorry. De a lényeg azt hiszem kivehető: az utolsó vacsora, meghintve egy kis csillámporral. Szép. Na.

Remélem tudtam újat mutatatni :)

Csókpá

 

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,16/5

Apácák és a meggörbült tér-idő [+]

2009. október 21. 9:44 / nikola

Giccsvadászat az esztergomi kincstárban - 2. rész

Az alábbi, kettő-négy dimenziós képet lefotózni is alig tudtuk: A vastag, de áttetsző műanyag alatt rétegesen felépülő kép található, mely kép egyes térben elkülönülő elemei folyamatosan más dőlésszögből vannak ábrázolva. Alkotásunk összefoglaló-jellegű munka: egyszerre elevenedik meg előttünk az allegórikus mélységű olajfa (jobbra), miközben a háttérben a golgotai magány csúcsosodik ki.

(Az igazsághoz annyi még hozzá tartozik, hogy a kép nem a kincstárban, csupán előszobájának egy sötét sarkában található: többek között ezért nem lehetett róla élesebb-szebb fotót készíteni.)

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,7/5

A végtelen püspökbot [+]

2009. október 15. 17:05 / nikola

Giccsvadászat az esztergomi kincstárban - 1. rész

Hozzánk hasonló ínyenc ritkán hanyagolná egy érseki székhely kincstárát. Esztergomban jártunk, gyöngyszemekre leltünk.

Az elképzelt kiinduló képkocka ismerős hehet: egy püspök áll az oltárnál, keze megpihen aranyozott pásztorbotján. A bot kacskaringós tetejében egy jóval kisebb arany-püspök: keze szintén a pásztorboton pihen. Ha kivehető lenne a mini arany-püspök botjának kacskaringós teteje, akár bele is pillanthatnánk a végtelenbe, de így sajnos nem.

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 1,9/5

Személyi edzőnk: JC [+]

2009. október 12. 14:05 / nikola

Olvasónktól, Pannitól a hosszabb levél mellé egész képsorozatot kaptunk, amit ezúton is köszönünk, valamint gratulálunk a találó megfigyelésekhez.

Kedves Szerkesztőség!

Mint azt Önök is tudják, Jézus mindig velünk van, leghétköznapibb cselekvéseink közepette is. Segít, hogy testünk, mely a Szentlélek temploma(1Kor 6,19), rendesen karban legyen tartva...

Fogadják hát nagy szeretettel az alábbi kisplasztika-sorozatot. Külön felhívnám a figyelmet a talapzaton található vésett feliratra: Jesus is My Coach (Jézus az edzőm) Hogy melyik a legjobb? A Küzdősport Jézus, a Ritmikus Sportgimnasztika Jézus vagy a Rögbi Jézus...? Képtelenség választani. Önmagában mindegyik egy műremek.

Áldásos gyűjtőmunkájukhoz további sok sikert!

Szeretettel,
Panni

Hokizó, balettező, kosárlabdázó Jézus a tovább gombra kattintva.

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,7/5

Cimkék: jézus, edző, szobor

Szent Obama, béke fejedelme [+]

2009. október 9. 19:39 / nikola

Bár a politikai giccs Kerub kolléga asztala, mégse maradhatott posztolhatatlanul az alábbi gyöngyszem. A vicc-jelleg miatt ugyan a giccspontokat lehúztuk, de azért itt a helye a képnek a Pápanyalókán.

Előzmény: Obama nyerte a Nobel-békedíjat

Szerintünk: 2/5

Szerintetek: 2,66/5

Cimkék: obama, béke, szentkép

Elhavazódás után [+]

2009. október 9. 19:33 / Csodatevő Nikola

Elnézést kérünk a tőletek, kedves giccsrajongók, hogy egyéb teendőink miatt vagy két hétig giccs nélkül hagytunk titeket. Kárpótlásul íme egy csokor pápanyalóka. Mostantól újra párnapi frissítéssel árad a giccsfolyam; készüljetek!

üdv.
Nikola

Leírás

Fröccsöntött szenteltvíztartók, naplementében kongó harangok, foszforeszkáló kisdedek.

Dobj giccset!

Válogatott lényeg

Névadónk, az eredeti pápanyalóka Megmondjuk, mi a giccs.

Keresés

Keres

Cimkék

óra (10), angyal (10), assisi (3), üveg (4), benedek (3), betlehem (6), buddha (3), csillám (3), elemér (5), ferenc (6), Ferenc (3), feszület (8), foszforeszkáló (5), gif (6), gyertya (10), húsvét (4), hologram (3), jézus (67), könyv (5), kép (6), képeslap (3), különkiadás (3), kereszt (30), kisded (5), kulcstartó (3), lámpa (3), lengyelország (3), őrangyal (3), lufi (4), mária (8), miseruha (4), műanyag (3), műköröm (3), nyaklánc (3), nyalóka (9), pápa (48), póló (4), pap (3), pió atya (6), plakát (4), plüss (3), róma (3), rózsafüzér (4), rózsafűzér (3), retro (3), szenteltvíz (4), szenteltvíztartó (6), szentföld (3), szent ferenc (6), szent györgy (3), szentkép (17), szent kristóf (4), szentlélek (3), szűz mária (32), szobor (13), tükör (4), teréz anya (3), tetoválás (5), tojás (4), utolsó vacsora (6), videó (3), világító (4)

Cimkefelhő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Archívum

© 2008-2024, IGEN