Pápanyalóka

Jézus a diszkóban [+]

2013. január 29. 22:08 / nikola

Ritkán van videós tartalom a pápanyalókán, de a következő giccsek maradéktalan élvezete e nélkül nem lenne megoldható. Köszi a találatot, András.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 5/5

Ludbreg, te csodás [+]

2012. november 19. 14:28 / nikola

Jucc tetemes mennyiségű külhoni giccsel varázsolta szebbé álmosan szürke, novemberi hétfőnket. Köszönet érte.

Kedves Nyalókázók!

Már többször el akartam küldeni múlt őszi komoly giccstermésemet. Néhány héttel ezelőtt ismét a helyszínen jártam, így megszületett az elhatározás, hogy nem rejtegethetem tovább... Egy észak-horvát kisvárosból, Ludbregből származik e pár kép. Nagyon kellemes kis kegyhely, egy 601 éves Szent Vér eucharisztikus csoda fűződik a nevéhez. Itt olvashattok róla egy viccesen sikerült fordítást.

Amit küldök: különféle pihe-puha giccsek, igényes keresztek a csodáról, és egy gyönyörű gépi hímzett kép. :) Viccet félretéve, pici, csendes, nem túllátogatott, békés kegyhely, nem messze a magyar határtól, mindenkinek javaslom. Az új fogadalmi templom meg szabályos mini-Medjugorje, túlszínes mozaikokkal. :)

Szeretettel:
Jucc

Akár visszapillantó tükörre is aggathatnánk ezeket.

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 5/5

Az egyetlen kérdés, hogy miért árulják a drazsét ekkora kiszerelésben? Milyen utolsó vacsora az, amelyik nem is utolsó?

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 5/5

Cimkék: utolsó, vacsora, drazsé

DJesus [+]

2010. április 19. 10:56 / nikola

"Mekkora kép!" - csak ennyi fűzött hozzá Nóri az alábbi gyöngyszemhez. Mi sem találunk szavakat.

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,92/5

Utolsó vacsora 3D [+]

2010. március 31. 13:50 / nikola

Nagycsütörtöki hangolódásként bocsátjuk közszemlére az alábbi gyöngyszemet. Köszönet Áronnak, aki vette a fáradtságot, és gif-animációt készített a képről, hogy mindannyian részei lehessünk a különleges térélménynek.

Kedveseim!

Egyik ismerősömtől kaptam nagyhétre a 3D térhatású utolsó vacsorát. Bár a képen próbáltam érzékeltetni a különböző irányból más perspektívát, de élőben valóban elénk tárul a kenyértörés pillanata. Mintha ott lennénk (IMAX 3D).

Felhívnám a figyelmet a jobb oldat háttérben gonoszul visszanéző Júdásra, aki a kezében tartja erszényét. Egy bizonyos dőlésszögből nézve a képet, ő mintha egyenesen kirohanna a teremből.

Áron

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 5/5

Cimkék: 3d, utolsó vacsora

Fényűző vacsora az Úr tenyerén [+]

2009. október 28. 14:46 / nikola

Boritól kaptuk az alábbi ínyencfalatot egy rövid, de lényegretörő levél kíséretében.

A képeket Angliában készítettem, eredetileg Romániából kapta a bácsi e gyöngyszemet. Nem sikerültek jól a fotók, sorry. De a lényeg azt hiszem kivehető: az utolsó vacsora, meghintve egy kis csillámporral. Szép. Na.

Remélem tudtam újat mutatatni :)

Csókpá

 

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,16/5

Hány óráig tartott az utolsó vacsora? [+]

2009. szeptember 16. 23:07 / nikola

Olvasónk, Gergő küldte az alábbi órát szerkesztőségünknek - sajnos fénykép formában, így nem tudtuk ellenőrizni, hogy amúgy pontosan jár-e. Más dolgunk nem maradt, mivel leírással együtt kaptuk a képet.

Az utolsó vacsora jelenetébe foglalt óra. Hogy a kettő hogy passzol, arra több ötletem is van. 12 tanítvány, 12 szám... Az óra az asztal közepét takarja ki. A jelenet maga kartonpapíron van, azonban mélyen ülő, ezüstözött hátú üvegkeretbe foglalva. Az tárgy háta műanyag. Az óra lapja aranyozott. Krisztus és azt apostolok körvonalai ugyancsak. Jézus egyik kezében kenyérrel felfelé néz, merengő tekintettel. Az apostolok többsége úgyszintén. Az Úr mellett kétoldalt ülők azonban valahova maguk elé merengenek, tekintetük keresztezi egymást. Talán angyal szállt el a jelenet szereplői felett. Minden egyes arc külön elemzésre szorulna, ezt én most mellőzném, meghagyván azt avatott művészettörténészeknek és giccsszakértőknek.

üdv.
Gergő

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 3,55/5

Leírás

Fröccsöntött szenteltvíztartók, naplementében kongó harangok, foszforeszkáló kisdedek.

Dobj giccset!

Válogatott lényeg

Névadónk, az eredeti pápanyalóka Megmondjuk, mi a giccs.

Keresés

Keres

Cimkék

óra (10), angyal (10), assisi (3), üveg (4), benedek (3), betlehem (6), buddha (3), csillám (3), elemér (5), ferenc (6), Ferenc (3), feszület (8), foszforeszkáló (5), gif (6), gyertya (10), húsvét (4), hologram (3), jézus (67), könyv (5), kép (6), képeslap (3), különkiadás (3), kereszt (30), kisded (5), kulcstartó (3), lámpa (3), lengyelország (3), őrangyal (3), lufi (4), mária (8), miseruha (4), műanyag (3), műköröm (3), nyaklánc (3), nyalóka (9), pápa (48), póló (4), pap (3), pió atya (6), plakát (4), plüss (3), róma (3), rózsafüzér (4), rózsafűzér (3), retro (3), szenteltvíz (4), szenteltvíztartó (6), szentföld (3), szent ferenc (6), szent györgy (3), szentkép (17), szent kristóf (4), szentlélek (3), szűz mária (32), szobor (13), tükör (4), teréz anya (3), tetoválás (5), tojás (4), utolsó vacsora (6), videó (3), világító (4)

Cimkefelhő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Archívum

© 2008-2023, IGEN