Pápanyalóka

András ezútal egy nyakba akasztható szenteltvíztartóval lepett meg minket. Köszönjük.

Kedves Pápanyalóka!

Rontások és egyéb bajok távoltartására igazán praktikus megoldás, különösen hosszú útra ez a remek találmány. Nyakba akasztva nem veszik el. Rendeltetésére utal a kereszt formájú alakja is.

üdv.
András

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 5/5

Cimkék: szenteltvíztartó,

A mai nap egyik állandó zsánerünkkel folytatjuk a várakozást. Külön kedvencunk a felhőpamacson hasaló, megtaposott angyal.

Kedves Pápanyalóka!

Örökzöld témát jelentenek a bejárati ajtók mellé falra szögezett, lehetőleg fröccsöntött vagy porcelánból készült és kézzel festett szenteltvíztartók, Most ebből küldök egy gondosan kimunkált darabot, amelyet a Guadalupei Szűzanya ihletett. Az arc kidolgozása bennem enyhe matrojska-baba érzetet kelt.

üdv.
András

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,5/5

Szentre szomjazva [+]

2009. november 23. 11:18 / nikola

Olaszországi giccs-élményeit Tamás hosszú, gazdagon illusztrált levélben juttatta el hozzánk. A giccsdús tartalomra való tekintettel több részletben bocsátjuk közszemlére e gyöngyszem-eszenciát.

Ez a szenteltvíztartó szerintem egy egyszerű kulacs, még nem mertem kipróbálni, hogy megbírja-e a vizet, de ha valami barna dologgal töltöd meg, akkor tényleg ferencesnek fog kinézni a szobrocska, ami amúgy teljesen aránytalan, legalábbis én még nem láttam embert ilyen kis felsőtesttel, és ennyire hosszú lábakkal...

Első ránézésre akár foszforeszkáló szobor is lehetne. De nem az.

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,29/5

Jézus és a 220 Volt [+]

2009. október 29. 14:44 / nikola

Olvasónk, Balázs, nem felejtette otthon fényképezőgépét, amikor giccsvadászatra indult. Alább Balázs rövid levele és a gyűjtés eredménye.

Kedves Szerkesztők!

Néhány gyöngyszem egy osztrák falucska (Mönchhof) egyébként szép, magántulajdonú skanzenjából. Nem világbajnokok a képek, de a Dalí képét parafrazeáló művész alkotása, a galambocskás szenteltvíztartó vagy a "varázskőből" készült világító Jézus (vezeték a háttérben) talán megér egy posztot. A képek minőségéért elnézést kérek, nem vagyok egy fényképezőmágus, ráadásul egy pajta fényviszonyai ezt engedték. Mottó: a becses ősök hitét kétségbe nem vonva, ám ízlésükön jókat rökönyödve.

Üdv.
Balázs

 

Népies Dalí-installáció

Kimunkált szenteltvíztartó

Jézus és a váltóáram

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,25/5

Lábmosó Szent Ferenc [+]

2009. szeptember 24. 16:37 / nikola

Zsuzsitól kaptuk Assisiből az alábbi különlegességet: az ég madaraival barátkozó Ferenc vélhetően az út porát mossa épp lábáról, térdig elmerülve egy kacskaringósan aranyozott szélű szenteltvíztartóban.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,7/5

Giccs TOP 3 - ajándékok bérmálásra [+]

2009. június 19. 12:11 / Csodatevő Nikola

A napokban kattantunk rá a Gábriel katolikus kegytárgybolt és csomagküldő szolgálat internetes főhadiszállására. Felejthetetlen szörfölésünk csúcspontját a bérmálásra szánt tárgyajánló megtekintése jelentette, melynek eszenciáját most közkinccsé tesszük.


 Ajándékok bérmálásra - TOP 3

 

1. Bérmálási emlék-kereszt

„Bérmálási aranyozott gyöngyház emlék-kereszt 15 cm magas. Falra akasztható és felállítható is. Rendkívül szép bérmálási ajándék. Ára: 1.480 Ft"

 Az ergonomikusan kacskaringózó kereszt aranyozott-műmárvány felületén a Bibliába állított pásztorbotra lángot csepegtető Szentlélek valóban felejthetetlenné teheti a bérmálkozás utáni ajándékátadás meghitt pillanatát.


 2. Szenteltvíztartó

„Békebeli típusú sárgaréz szenteltvíztartó, üveg tartállyal. 12,5 cm magas. Ára: 1.620 Ft"

 Az esztétikai oldalt most hagyjuk, ehelyett két kérdés: egy szenteltvíztartónak miért a magasságát tüntetik fel, miért nem az űrtartalmát? Amúgy mit lehet kezdeni otthon egy szenteltvíztartóval?

 3. Csodás Szűzanya - ikon


„Gyönyörű, aranyozott nyomású ikon - 14x10 cm. Ára: 1.400 Ft"

Gyönyörű.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 3,46/5

Leírás

Fröccsöntött szenteltvíztartók, naplementében kongó harangok, foszforeszkáló kisdedek.

Dobj giccset!

Válogatott lényeg

Névadónk, az eredeti pápanyalóka Megmondjuk, mi a giccs.

Keresés

Keres

Cimkék

óra (10), angyal (10), assisi (3), üveg (4), benedek (3), betlehem (6), buddha (3), csillám (3), elemér (5), ferenc (6), Ferenc (3), feszület (8), foszforeszkáló (5), gif (6), gyertya (10), húsvét (4), hologram (3), jézus (67), könyv (5), kép (6), képeslap (3), különkiadás (3), kereszt (30), kisded (5), kulcstartó (3), lámpa (3), lengyelország (3), őrangyal (3), lufi (4), mária (8), miseruha (4), műanyag (3), műköröm (3), nyaklánc (3), nyalóka (9), pápa (48), póló (4), pap (3), pió atya (6), plakát (4), plüss (3), róma (3), rózsafüzér (4), rózsafűzér (3), retro (3), szenteltvíz (4), szenteltvíztartó (6), szentföld (3), szent ferenc (6), szent györgy (3), szentkép (17), szent kristóf (4), szentlélek (3), szűz mária (32), szobor (13), tükör (4), teréz anya (3), tetoválás (5), tojás (4), utolsó vacsora (6), videó (3), világító (4)

Cimkefelhő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Archívum

© 2008-2024, IGEN