Pápanyalóka

Sziasztok!

Rábukkantam erre a remek Fészbuk-oldalra. Jól megfér itt minden, persze akad néhány keresztény szépség is. Kedvencem az őrangyal kicsit fura képi értelmezése, de a Jóéjt feliratú sem semmi...

András

Atipikus őrangyal.

Jézus, őrangyalbőrben.

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,59/5

Cimkék: őrangyal

Az alábbi kép azért különleges, mert története van. Egy rámenős, Debrecenből Budapestre szakadt hajléktalantól vettük 110 Ft-ért a Veres Pálné utca egyik kiülős helyén, nehogy a vélhetően nyakas református úr - szentképiszonya közepett - lehányjon minket. Amikor viszont emberünk harmadszorra is háromat köpkött a kapott apróra, elbizonytalanodtunk mély vallásosságát illetően.

A képen amúgy egy (vélhetően) zsiráfnyakú kisded látható (nyakát takarja a pólya, a hosszúságra csak a kéz és a fej furcsa elhelyezkedéséből következtethetünk). A gyermek körül két őrangyal is legyeskedik; kiemelendő közülük a rendezői balon könyökölő, aki áhítattal kulcsolja össze imára félrebillent kezét. A gyermek nem lehet Jézus, mert nincsen világító glória a feje fölött, valószínűleg egy teljesen átlagos csecsemővel van dolgunk.

Köszönet Áginak a a szociális érzékenységből fakadó szentképvásárlásért.

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 2,64/5

Cimkék: szentkép, őrangyal,

A mi őrangyalkánk [+]

2009. március 23. 11:56 / nikola

Bár giccses szentképet találni nem kihívás (eleve, milyen műfaj már az, hogy szentkép??? - de erről majd máskor), viszont a mellékelt példány megér egy misét.

Erdőben vagyunk, ahol nincsen aljnövényzet, csak egy patak, egy híd, meg két ártatlan-tiszta gyermek (fiú és lány, alighanem testvérek), akik a környezettudatosságnak ellentmondva papírhajókat bocsátanak a csermelybe. Felettük egy felülről lefelé elhalványuló hermafrodita (őr)angyal lebeg lábak nélkül, aki vigyáz, bele ne essenek a gyerekek a hideg vízbe, vagy nehogy megkísértse őket a gondolat, hogy valami még szennyezőbbet dobjanak bele a folyócskába.

 

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 3,51/5

Cimkék: őrangyal, szentkép

Leírás

Fröccsöntött szenteltvíztartók, naplementében kongó harangok, foszforeszkáló kisdedek.

Dobj giccset!

Válogatott lényeg

Névadónk, az eredeti pápanyalóka Megmondjuk, mi a giccs.

Keresés

Keres

Cimkék

óra (10), angyal (10), assisi (3), üveg (4), benedek (3), betlehem (6), buddha (3), csillám (3), elemér (5), ferenc (6), Ferenc (3), feszület (8), foszforeszkáló (5), gif (6), gyertya (10), húsvét (4), hologram (3), jézus (67), könyv (5), kép (6), képeslap (3), különkiadás (3), kereszt (30), kisded (5), kulcstartó (3), lámpa (3), lengyelország (3), őrangyal (3), lufi (4), mária (8), miseruha (4), műanyag (3), műköröm (3), nyaklánc (3), nyalóka (9), pápa (48), póló (4), pap (3), pió atya (6), plakát (4), plüss (3), róma (3), rózsafüzér (4), rózsafűzér (3), retro (3), szenteltvíz (4), szenteltvíztartó (6), szentföld (3), szent ferenc (6), szent györgy (3), szentkép (17), szent kristóf (4), szentlélek (3), szűz mária (32), szobor (13), tükör (4), teréz anya (3), tetoválás (5), tojás (4), utolsó vacsora (6), videó (3), világító (4)

Cimkefelhő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Archívum

© 2008-2024, IGEN