Pápanyalóka

Pió atya illata [+]

2010. május 12. 11:47 / nikola

Pió atyánal aligha van manapság felkapottabb szent, mármint ami a giccseken történő ábrázolást illeti. Az alábbi légfissítőt Eszer küldte be nekünk, miközben azon lamentált, milyen lehet beülni egy Pió atya illatú kocsiba. Bár a kérdésre csak sejtjük a választ (valószínűleg megismételhetetlen élmény), azt azért kiderítettük, hogy a gondosan megmunkált, kétoldalas légfrssítőnek zöld tea illata van.

A termék amúgy megvásárolható a laudate.hu webáruházában, mindössze 550 Ft-ért, ami ahhoz képest, hogy mekkora ember volt Pió atya, szinte semmiség.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,66/5

Jézus feat. dollár [+]

2009. december 1. 18:26 / PZM

A tengerentúl mindig tartogat nekünk, giccskedvelőknek meglepetéseket, a multifunkciós edzővé avanzsált Megváltó után itt egy újabb vadhajtás, nem máshonnan, mint a New Yorkból, méghozzá az olasz negyedből. Valamiért az ottani lakosoknak van egy olyan furcsa szokásuk, hogy bankjegyekkel tűzdelik tele a kedvenc szentjük szobrát. Az okokat rövid látogatásom alatt nem sikerült feltárni, de a képek önmagukért beszélnek. (A lencse túloldalán jómagam és cimboráim körül sokat próbált olasz családi vállalkozók morzsolták hevesen a rózsafüzéreket, úgyhogy inkább visszafogtuk magunkat a kattintgatást illetően, de a lényeg szerencsére látszik.) Kedvencünk a kikandikáló dollár, de nem rossz a Mária nyakán lógó bankjegyköteg sem. Az viszont érdekelne, hogy miért csak egy dollárosokat tűztek fel.

Felhívnánk a figyelmet a 100-as égősorra.

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,38/5

Tamás egy korábbi levelében úgy elhalmozott minket itáliai giccsekkel, hogy még az első adventi gyertya fellángolását is az ő gyűjteményének egy darabjával ünnepeljük, e Pió atyás öngyújtóval. Az öngyújtón szöveg is van, ha valaki tudja, fordítsa le: "La Benedizione del Signore scenda su di te, sulla tua casa e su tutte le persone a te care". (Amúgy ezt alig lehet elolvasni, annyira arany...) - kérte tőlünk Tamás, mi meg kérjük a nyelveket beszélő kedves olvasókat, legyenek segítségünkre.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,59/5

Pió atya és a szivárvány [+]

2009. november 26. 15:07 / nikola

Olvasónk, Tamás olaszországi hagyatékát közkinccsé téve jöjjön a következő gyöngyszem: Pió atyás képeslap San Giovanni Rotondo-ból, céltalanul hologramozott háttérrel, és - egészen érthetetlen módon - sok-sok szivárvánnyal. "Ez a képeslap simán csúnya" - fogalmazott Tamás, és milyen igaza volt... Képeslap kategóriában ennél ízlésficamosabb alkotással ritkán találkozhatunk.

A teljes alkotás nagytotálban.

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 3,94/5

Szentre szomjazva [+]

2009. november 23. 11:18 / nikola

Olaszországi giccs-élményeit Tamás hosszú, gazdagon illusztrált levélben juttatta el hozzánk. A giccsdús tartalomra való tekintettel több részletben bocsátjuk közszemlére e gyöngyszem-eszenciát.

Ez a szenteltvíztartó szerintem egy egyszerű kulacs, még nem mertem kipróbálni, hogy megbírja-e a vizet, de ha valami barna dologgal töltöd meg, akkor tényleg ferencesnek fog kinézni a szobrocska, ami amúgy teljesen aránytalan, legalábbis én még nem láttam embert ilyen kis felsőtesttel, és ennyire hosszú lábakkal...

Első ránézésre akár foszforeszkáló szobor is lehetne. De nem az.

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,29/5

Integető Pió atya [+]

2009. március 11. 12:49 / nikola

Pió atya minden kétséget kizárólag tiszteletreméltó Szent, de csak azért nem forog a sírjában ennek a szentkép-félének az elkészítése után, mert nemrégiben exhumálták. A szentképek új generációjának e tagja azzal hívja föl magára a figyelmet, hogy „többdimenziós”, vagyis az egyet fizet, kettőt vihet elvet követve egy kép vásárlásával két Pió atya képet kapunk. Ha ügyesen-gyorsan forgatjuk, akkor vagy mosolyog ránk, vagy áldást osztó kesztyűs kezével vidáman integet.

 

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,08/5

Cimkék: pió atya, hologram

Leírás

Fröccsöntött szenteltvíztartók, naplementében kongó harangok, foszforeszkáló kisdedek.

Dobj giccset!

Válogatott lényeg

Névadónk, az eredeti pápanyalóka Megmondjuk, mi a giccs.

Keresés

Keres

Cimkék

óra (10), angyal (10), assisi (3), üveg (4), benedek (3), betlehem (6), buddha (3), csillám (3), elemér (5), ferenc (6), Ferenc (3), feszület (8), foszforeszkáló (5), gif (6), gyertya (10), húsvét (4), hologram (3), jézus (67), könyv (5), kép (6), képeslap (3), különkiadás (3), kereszt (30), kisded (5), kulcstartó (3), lámpa (3), lengyelország (3), őrangyal (3), lufi (4), mária (8), miseruha (4), műanyag (3), műköröm (3), nyaklánc (3), nyalóka (9), pápa (48), póló (4), pap (3), pió atya (6), plakát (4), plüss (3), róma (3), rózsafüzér (4), rózsafűzér (3), retro (3), szenteltvíz (4), szenteltvíztartó (6), szentföld (3), szent ferenc (6), szent györgy (3), szentkép (17), szent kristóf (4), szentlélek (3), szűz mária (32), szobor (13), tükör (4), teréz anya (3), tetoválás (5), tojás (4), utolsó vacsora (6), videó (3), világító (4)

Cimkefelhő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Archívum

© 2008-2022, IGEN