Pápanyalóka

Hogyan adja el Jézus a sütőt? [+]

2012. február 9. 11:54 / nikola

Lassan végére jutunk a tavalyi küldeményeitek feldolgozásának. Alább látható Enikő gyűjteménye, néhány apró megjegyzéssel, még az adventi időből.

Az első kép a tavaszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozón készült. Ilyen cuki kis angyalkákat természetesen minden katolikus fiatal szívesen tart a könyvespolcán.

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,66/5

Jézus és a festett tigrisek [+]

2011. március 14. 11:15 / nikola

A festett tigris a giccs egyik fő ismertetőjele, így mi is csak egyet tudunk érteni Szabolccsal: megfelelő helyre került az alábbi, impulzív Jézus Szíve ábrázolás. Rejtett kincs a Jézus balján odaadóan hintázó kisangyal.

A kép a kisinyovi piacon készült, érdemes megfigyelni, hogy a középpontban levő műalkotás esztétikai értékét tekintve mennyire adekvát környezetbe került. Amíg nézelődtem, nem volt rá vevő.

Üdv,
Szabolcs

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4/5

Újévi gigaposztunk egy tavalyi utazás képanyagát dolgozza fel. Köszönet Zsuzsinak a hatalmas merítésért és a már megszokott magas minőségért.

Sziasztok!

Nyáron vőlegényemmel befizettünk egy lengyel útra, mert mindketten kíváncsiak voltunk II. János Pál szülőföldjére. Kicsit kiábrándító volt, mert úgy láttuk, a lengyel katolicizmus inkább szól II. János Pálról, mint Jézus Krisztusról. Félre ne értsétek, mi tiszteljük az előző egyházfőt, de amilyen tisztelet őt Lengyelországban körülveszi, inkább hasonlít az észak-koreai diktátort övező személyi kultuszhoz.

Isteni Irgalmasság bazilika - no comment. Nemcsak a templom eklektikus külsejére, hanem a berendezési tárgyakra gondolok. Nekem legjobban a pápa-automata tetszett. Wadowice, a pápa szülővárosa meg egyszerűen ijesztő. Már a helységnévtábla figyelmet érdemel, ugyanis méteres, háromdimenziós betűkből áll (mint a legendás Hollywood-felirat), mellette a pápa szobra. Ezt sajnos nem tudtuk lefényképezni. A városka különben ízléses barokk temploma tele van különféle méretű és minőségű pápa-ábrázolásokkal, sőt, már oldalkápolnát is szenteltek a még boldoggá sem avatott egyházfőnek, melybe áruházi próbababákkal "mini Vatikánt" rendeztek be. Szintén megdöbbentő volt számunkra a zakopanei skanzen szintén "háromdés" reklámja - a templomban. (Olyan, mintha pl. a kaposvári székesegyházban a zalakarosi élményfürdőt reklámoznák fürdőruhás viaszlányokkal:)). És még sok apróságot is láttunk az öt nap során, ami a Pápanyalóka etetésére szolgál, fogadjátok szeretettel.

Zsuzsi

Komplex ajándékcsomag giccskedvelőknek. Az aranyozott pásztorbot telitalálat, a pápa portré pedig gyanúsan hűtőgépmágnes.

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 3,66/5

Jézus, XXIII. János és Kennedy [+]

2010. szeptember 27. 16:25 / nikola

Még mindig tart a nyári olvasói termés feldolgozása! Zsuzsitól a nyáron olyan tartalmas gyűjteményt kaptunk, amit csak több részletben tudtunk feldolgozni. Íme az első epizód, melyben a politikai és a keresztény giccs közös szerelemgyermeke mutatkozik be: "Az első képen Jézus látható, XXIII. Jánossal és Kennedy elnökkel. Erről a Szamárköhögés legendás mondata jutott eszembe:"Kedves Hruscsov és Eisenhower úr!" - írta levelében Zsuzsi. Már csak arra vagyunk kíváncsiak, nem készült-e az elmúlt hetekben hasonló alkotás az Úrról, amint XVI. Benedek pápa és Schmitt Pál vállát lapogatja.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,85/5

A giccs-okozta örömön túlmutató poszttal jelentkezünk, Gergő fotósorozatának jóvoltából. Az alábbi gyűjtemény ugyanis a valódi, ordenáré giccsek mellett olyan apróságokat is tartalmaz, melyek csupán dokumentarista egyszerűséggel megörökített valóság mozaikkockái; a XXI. századba csontosodott múlt színes darabkái.

.

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,4/5

Jézusmária! [+]

2010. szeptember 16. 10:01 / nikola

Gergőtől az alábbi levelet illetve fotósorozatot kaptuk:

A több száz éves máramarosi fatemplomok meglátogatását midnenkinek csak javasolni tudom. Mesebeli táj, mesebeli épületek, azonban itt-ott akad itt is giccs. Például ez a kép, amit elfordítva Jézus képe Máriáéra változik.

Első ránézésre ez egy közönséges Jézus-szentkép bekeretezve: bármely vidéki plébánia sekrestyéjében találhatunk hasonlót.

Pöppet oldalt sandítva kezd fény derülni a turpisságra.

Mintha soha nem is lett volna rajta Jézus a képen.

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,4/5

Cimkék: jézus, szűz mária, kép

Leírás

Fröccsöntött szenteltvíztartók, naplementében kongó harangok, foszforeszkáló kisdedek.

Dobj giccset!

Válogatott lényeg

Névadónk, az eredeti pápanyalóka Megmondjuk, mi a giccs.

Keresés

Keres

Cimkék

óra (10), angyal (10), assisi (3), üveg (4), benedek (3), betlehem (6), buddha (3), csillám (3), elemér (5), ferenc (6), Ferenc (3), feszület (8), foszforeszkáló (5), gif (6), gyertya (10), húsvét (4), hologram (3), jézus (67), könyv (5), kép (6), képeslap (3), különkiadás (3), kereszt (30), kisded (5), kulcstartó (3), lámpa (3), lengyelország (3), őrangyal (3), lufi (4), mária (8), miseruha (4), műanyag (3), műköröm (3), nyaklánc (3), nyalóka (9), pápa (48), póló (4), pap (3), pió atya (6), plakát (4), plüss (3), róma (3), rózsafüzér (4), rózsafűzér (3), retro (3), szenteltvíz (4), szenteltvíztartó (6), szentföld (3), szent ferenc (6), szent györgy (3), szentkép (17), szent kristóf (4), szentlélek (3), szűz mária (32), szobor (13), tükör (4), teréz anya (3), tetoválás (5), tojás (4), utolsó vacsora (6), videó (3), világító (4)

Cimkefelhő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Archívum

© 2008-2022, IGEN