Pápanyalóka

Egy pillanatra már mi is azt hittük, hogy megszűnünk, de nem. Induljon hát az új tanév: az alábbi szépség elsősorban a diszkréten megbúvó művirágokkal lopja be magát szívünkbe.

Kedves Pápanyalóka!

Az alábbi műremek altal okozott vizuális sokkot az alkotó néhány kagylóhéjjal tetézte.A foszforeszkáló zöld korpusz színe a sci-fi világában valamelyest is járatos személyek körében egyhe alien-benyomást kelt. Hol vannak már azok az idők, amikor az autentikus, fröccsöntött és kézzel festett giccs volt a menő...?

üdv. András

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,47/5

Noémi egy átlagosnak mondható foszforeszkáló rózsafüzérrel lepett meg minket. "Elég gagyinak tűnik, de valójában nagyon mély a szimbolikája. Napközben magába szívja a fényt, éjjel pedig azt sugározza. Nekünk is ilyennek kellene lennünk, feltöltődni Krisztus fényével, és azt sugározni kifelé." - fűzte hozzá, és mennyire igaza is van.

 

Töltekezés közben.

Fénysugárzás közben.

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,5/5

Mariazelli foszforeszkálók [+]

2011. december 11. 20:53 / nikola

A foszforeszkálás szívügyünk, ezért óriási hálával tarozunk Pankának az alábbi fotókért.

Sziasztok!

Nem a legjobb minőségben, de jól kivehető foszforeszkáló Mária-szobrokat és az egyszerű műanyag társaik "enyhén" bandzsító tekintetét és elcsúszott koronát szeretném bemutatni (minden méretben megtalálhatóak, kínálat bőven van, pl. Fatimában, s jelen esetben Mariazellben is).

Sziasztok: Panka

Hál'istennek széles a választék.

A spontán fénykibocsátás megviselte a fehéregyensúlyt is.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,4/5

Foszforeszkáló Jézus [+]

2009. április 6. 22:56 / nikola

Foszforeszkáló kegytárgy régen volt, jöjjön hát egy klasszikus prototípus a közhelyes fajtából.

Furcsa érzés persze, hogy a közhelyes illetve a prototípus szavakat vagyunk kénytelenek használni, de hát mit tegyünk, ha már a fénnyeltölthetős korpusszal gyártott keresztek se mennek manapság ritkaság-számba. A képen látható példányt még erdélyi utunk során lőttük a csíksomlyói kegytárgykereskedés egyik félreeső pultjáról 2001 táján - úgy, hogy akkor mégcsak zarándok-szezon sem volt. Annak idején különlegesnek hittük, ma már nem tartjuk annak.

Szeráf kollégánkban a következő gondolatfolyamot indította meg a még ma is kifogástalanul működő kereszt:

Csak egy gondolatkísérlet; ágyunk fölött lóg a feszület, mert vallásosak vagyunk, egyszerű, fehér műanyagból készült, kicsit amorf Krisztus. Este mikor hazamegyünk, égve felejtjük a villanyt, amíg a fürdőszobában bíbelődünk. Lefekszünk, leoltjuk a lámpát, és ekkor, mint zöldszín örökmécses, ott világít fölöttünk az Édes Jézus. Lidérces.

Csak egyetérteni tudunk.

Szerintünk: 3/5

Szerintetek: 4,12/5

Apró kis figura, furcsa testtartással: a jászolban fekvő kisded lábait összkulcsolja; ágyékkötője aranyosan csillog, miközben jobb kezét felemelve a tanítás jelét fedezhetjük fel műanyag ujjain; akárcsak egy középkori ikonon. A hajkoronája hosszabb tincsekben omlik le, két oldalra fésülve, ami elég furcsa egy újszülöttnél. Tarkójából kis csap áll ki: erre van felszerkesztve műanyag, de aranyozott glóriája. A foszforeszkáló test jászol nélkül instabil, hiába van apró, lapított rész a gyermek hátán.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 3,84/5

Leírás

Fröccsöntött szenteltvíztartók, naplementében kongó harangok, foszforeszkáló kisdedek.

Dobj giccset!

Válogatott lényeg

Névadónk, az eredeti pápanyalóka Megmondjuk, mi a giccs.

Keresés

Keres

Cimkék

óra (10), angyal (10), assisi (3), üveg (4), benedek (3), betlehem (6), buddha (3), csillám (3), elemér (5), ferenc (6), Ferenc (3), feszület (8), foszforeszkáló (5), gif (6), gyertya (10), húsvét (4), hologram (3), jézus (67), könyv (5), kép (6), képeslap (3), különkiadás (3), kereszt (30), kisded (5), kulcstartó (3), lámpa (3), lengyelország (3), őrangyal (3), lufi (4), mária (8), miseruha (4), műanyag (3), műköröm (3), nyaklánc (3), nyalóka (9), pápa (48), póló (4), pap (3), pió atya (6), plakát (4), plüss (3), róma (3), rózsafüzér (4), rózsafűzér (3), retro (3), szenteltvíz (4), szenteltvíztartó (6), szentföld (3), szent ferenc (6), szent györgy (3), szentkép (17), szent kristóf (4), szentlélek (3), szűz mária (32), szobor (13), tükör (4), teréz anya (3), tetoválás (5), tojás (4), utolsó vacsora (6), videó (3), világító (4)

Cimkefelhő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Archívum

© 2008-2022, IGEN