Pápanyalóka

Korábban már számos alkalommal cikkeztünk szebbnél szebb órákról, most András jóvoltából igazán nagy dózisban szakad rátok a sok gyöngyszem. "Nekem kedvencem a "szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket" feliratú, amelyen a Megváltó lótuszülésben(?), a hippikorszakot idéző hajviselettel látható.  Az ízlésficam-ipar szerelmeseinek szájában most összefut a nyál. Egyszerűen pazar!" - írta levelében giccsvadászunk.

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 715827885,66/5

Cimkék: óra

Kereszt, ami másodpercmutató [+]

2013. szeptember 23. 15:06 / nikola

Talán azt akarja kifejezni, hogy nem tudhatjuk se a napot, se az órát, de még a másodpercet sem.

Üdvözlet!

Sajnos homályos a kép, de telefonnal fotóztam... Gyermekóra, a másodpercek múlásának ritmusára "lépeget" körbe a kereszt... :( Egy kattintásra volt sajnos lehetőségem.

Éva

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 3,5/5

Cimkék: óra

Jézusom, mindjárt hat óra! [+]

2013. június 4. 16:03 / nikola

Első ránézésre azt hittük, hogy a karórán körbefutó harminchárom kristály Jézus közöttünk töltött éveit szimbolizálja, de aztán leszámoltuk, és kiderült, hogy csak 28 darab van belőlük.

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 3,71/5

Cimkék: óra

Giccsek katalógusból [+]

2012. szeptember 3. 10:20 / nikola

Kedves Pápanyalóka!

Újabb képeket küldök, pápanyalóka-rajongó édesanyám lábjegyzeteivel.

Áldja meg az Úr a munkátokat! :)
Enikő

Mágneses karkötő és nyaklánc: amikor már az ima sem segít avagy alternatív eszközök bevetése égi segítség igénybevételéhez.


Nehogy átaludja a végítéletet! Ébredjen időben!

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,5/5

Órás látomás [+]

2012. július 25. 18:00 / nikola

Ismételten egy minőségi jézusos órát ajánlunk olvasóink figyelmébe.

Drágáim!

Micsoda hiánypótló oldal! Óriási giccs, és azon belül is keresztény giccs rajongó vagyok, élek-halok Jézusért, Máriáért, és a többi csibészért is, bármilyen formában, formába öntve. Egy szösszenetet mellékelek tehát Nektek, hogy a fanok ne szenvedjenek hiányt szentségesen jó cuccokban! :)

A jó Jézus pszichedelikus, osztódott portréja, alatta egy kitűnő vízeséssel, mely, ha éjfélt üt az óra, szenteltvízzé válik vala.

Rengeteg jóságom van még, igyekszem megkeresni :D

Az Úr nevében:
Cincy

Köszi a képet, Cincy.

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,5/5

Cimkék: óra, cigi

Jézus tudja a potos időt. [+]

2012. május 4. 14:06 / nikola

Ezzel szemben mi nem tudhatjuk sem a napot, sem az órát. Köszönet Timinek a gyűjtésért.

Szia!

Osztom a giccsmániát, ezért el is küldöm a kedvenc darabomat, hátha érdemes lesz egy postra. God Jr. Brugesben szólított meg, és azóta is vigyáz az időbeosztásomra.

Nagyon tetszik az oldal, köszönet érte!

Timi

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,66/5

Cimkék: óra, jézus

A mindennapos giccszuhatagban elkeveredett levél került elő postafiókunkból: a mi mea culpánk, hogy advent harmadik hetében közöljük csak a dunakeszi Szent Mihály-napi búcsú kíváló minőségű giccstermését. Köszönet Enikőnek a gyűjtésért.

Kedves Pápanyalóka Szerkesztősége!

Mint minden évben, idén is megünnepelték Dunakeszin Szent Mihály napját a szeptember 29-e utáni vasárnapon. A búcsún volt minden, mi szem-szájnak ingere: medvecukor, nyalóka, ringlispíl, dodzsem, kínai gagyi, erdélyi bőrcipő. És a rendszerváltás óta "örvendetes" módon újra egyértelművé válhat a vásári bámészkodók számára is, hogy azért ennek az ünnepnek mégiscsak van valami köze a katolicizmushoz - megjelentek a kegytárgyak, Mária-szobrok, imafüzetek. Abban azért nem vagyok biztos, hogy pont ebben a formában kéne visszaemelni a kereszténységet az ünnepbe... Kíváncsi vagyok, mit szóltok hozzá, nekem a Jézus Szíve-szőnyeg az abszolút kedvencem. :)

Üdvözlettel:
Enikő

Rojtfüggöny-imitáció, rózsafüzérek segítségével.

Tovább a dúsabb giccsburjánzásért >>>

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 4,54/5

JP 2:45:13 [+]

2010. február 11. 16:03 / nikola

Az utóbbi időben óradömping sztemtanúi lehetünk: olvasónk, Csabez II. János Pál pápával díszített gyöngyszemmel lepett meg minket. JP elszántan tekint a jövőbe a mutatók árnyékából. "A feleségem kapta régen ezt az órát. Csak a fénykép miatt tettük fel a falra, utána visszatettük a dobozába..." - írta levelében. Meg tudjuk érteni.

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 4,06/5

Cimkék: pápa, óra

Még nem jött el az én órám! [+]

2010. február 4. 12:43 / nikola

Amikor még gimnazisták voltunk, unalmas óráikon sokat ötleteltünk olyan felesleges tárgyak elméleti szinten történő megalkotásán, mint amilyen a "Jézus szava - ébresztőóra" is volt. A tervek szerint a "még ma velem leszel a paradicsomban" (Lk 23,43b) mondattal ébresztett volna. Az olvasónk által beküldött jóságok szépen illeszkednének a termékcsaládba - hátrányuk csupán az, hogy a valóságban is léteznek.

Sziasztok!

Volt szerencsém Hajdúszoboszlón tölteni pár téli napot barátnőmmel, ahol a csatolt két gyönyörűséget pillantottuk meg egy szuvenírárus standján. Gondoltam továbbítom, hátha hasznát veszitek.

Üdv,
Balázs

Szerintünk: 4/5

Szerintetek: 3,66/5

Hány óráig tartott az utolsó vacsora? [+]

2009. szeptember 16. 23:07 / nikola

Olvasónk, Gergő küldte az alábbi órát szerkesztőségünknek - sajnos fénykép formában, így nem tudtuk ellenőrizni, hogy amúgy pontosan jár-e. Más dolgunk nem maradt, mivel leírással együtt kaptuk a képet.

Az utolsó vacsora jelenetébe foglalt óra. Hogy a kettő hogy passzol, arra több ötletem is van. 12 tanítvány, 12 szám... Az óra az asztal közepét takarja ki. A jelenet maga kartonpapíron van, azonban mélyen ülő, ezüstözött hátú üvegkeretbe foglalva. Az tárgy háta műanyag. Az óra lapja aranyozott. Krisztus és azt apostolok körvonalai ugyancsak. Jézus egyik kezében kenyérrel felfelé néz, merengő tekintettel. Az apostolok többsége úgyszintén. Az Úr mellett kétoldalt ülők azonban valahova maguk elé merengenek, tekintetük keresztezi egymást. Talán angyal szállt el a jelenet szereplői felett. Minden egyes arc külön elemzésre szorulna, ezt én most mellőzném, meghagyván azt avatott művészettörténészeknek és giccsszakértőknek.

üdv.
Gergő

Szerintünk: 5/5

Szerintetek: 3,55/5

Leírás

Fröccsöntött szenteltvíztartók, naplementében kongó harangok, foszforeszkáló kisdedek.

Dobj giccset!

Válogatott lényeg

Névadónk, az eredeti pápanyalóka Megmondjuk, mi a giccs.

Keresés

Keres

Cimkék

óra (10), angyal (10), assisi (3), üveg (4), benedek (3), betlehem (6), buddha (3), csillám (3), elemér (5), ferenc (6), Ferenc (3), feszület (8), foszforeszkáló (5), gif (6), gyertya (10), húsvét (4), hologram (3), jézus (67), könyv (5), kép (6), képeslap (3), különkiadás (3), kereszt (30), kisded (5), kulcstartó (3), lámpa (3), lengyelország (3), őrangyal (3), lufi (4), mária (8), miseruha (4), műanyag (3), műköröm (3), nyaklánc (3), nyalóka (9), pápa (48), póló (4), pap (3), pió atya (6), plakát (4), plüss (3), róma (3), rózsafüzér (4), rózsafűzér (3), retro (3), szenteltvíz (4), szenteltvíztartó (6), szentföld (3), szent ferenc (6), szent györgy (3), szentkép (17), szent kristóf (4), szentlélek (3), szűz mária (32), szobor (13), tükör (4), teréz anya (3), tetoválás (5), tojás (4), utolsó vacsora (6), videó (3), világító (4)

Cimkefelhő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Archívum

© 2008-2023, IGEN